„Teismo sprendimą vertinu prastai. Labai mažai skyrė“, - išgirdusi teismo sprendimą DELFI teigė vienos iš nukentėjusiųjų mergaičių mama.

Sudėjus visas bausmes už E. Plagos nusikaltimus, iš viso už grotų pedofilas praleistų 26 metus. Tačiau subendrinus bausmes paskirta beveik penkis kartus mažesnė bausmė.

E. Plaga prieš teismą stojo šių metų pradžioje. Vaikinui, kuris iki sulaikymo mokinosi Petrašiūno vidurinės mokyklos dvyliktoje klasėje, buvo pareikšti kaltinimai dėl aštuonių Kauno Dainavos rajone gyvenančių 6-10 metų amžiaus mergaičių prievartavimo.

E. Plaga kaltintas tuo, kad nuo 2011 m. spalio iki praėjusių metų vasario mėnesio Dainavos rajono daugiabučių laiptinėse iš nugaros užpuldinėjo laiptais lipančias mažametes, viena ranka griebdavo už burnos ir, grasindamas smurtauti, kitą ranką kišdavo po apatinėmis kelnaitėmis. Teismas konstatavo, kad tai anksčiau neteistas E. Plaga tenkino savo lytinę aistrą. Tai yra, prievartavimo mažametes.

Teisme E. Plaga, kuris savo kaltę pripažino tik iš dalies, bandė aiškinti, jog užpuldamas mergaites manė, kad joms 14-15 metų. Teismas tokiais pedofilo aiškinimais nepatikėjo ir konstatavo, kad pilnametis vyras turėjo suprasti, kad mergaitės mažametės.

Dainavoje prasidėjusius mažamečių užpuolimus pradėję tirti pareigūnai neatmetė versijos, kad į šį rajoną persikraustė tuo pat metu Šilainiuose šėlęs liftų maniaku pramintas Edgaras Matiušovas. Tačiau šis iškrypėlis buvo sulaikytas, o išpuoliai Dainavoje nesiliovė.

E. Plagą padėjo sulaikyti jį užfiksavusi prekybos centro vaizdo filmavimo kamera.

Beje, praėjusių metų gruodį nuosprendį išgirdo kitas pedofilas, kuris veikė pagal labai panašų nusikaltimo modelį.

Edgaras Matiušovas buvo kaltintas vaikų seksualiniu prievartavimu ir tvirkinimu. 22 metų kaunietis Kauno Šilainių mikrorajono daugiabučių liftuose ir laiptinėse nuskriaudė mažiausiai 6 vaikus – penkias mergaites ir vieną berniuką. Teismas vyrą pripažino kaltu ir už grotų ir skyrė jam 8 metus 6 mėnesius pataisos namuose.