Vienoje televizijos laidoje medikė buvo pareiškusi, kad pas ją į kabinetą buvo atėjusi Laimutė Stankūnaitė, jos sesuo Violeta Naruševičienė, A. Ūsas ir mažametė mergaitė. Šio susitikimo metu, pasak medikės, A. Ūsas paprašė nuo lytinio organo pašalinti maždaug 7-10 cm pigmentinę dėmę.

L. Bloznelytė-Plėšnienė dirba onkologe lazerio chirurge Vilniaus universiteto Onkologijos institute ir privačioje klinikoje. „Man atrodo, kad taip“, - į teismo klausimą, ar yra kada susidūrusi su A. Ūsu, atsakė medikė.

L.Bloznelytė-Plėšnienė teisme liudijo, kad 2007 m. gruodį arba 2008 m. sausį-vasarį į jos privatų kabinetą atėjo stambus vyras, dvi moterys ir mergaitė. Tuo metu kabinete ji tvirtino buvusi viena.

Vyras kabinete esą pareiškė, kad turi darinį lyties organe. Visiems žmonėms matant jis esą parodė tą darinį – trečio laipsnio vyndėmę. Vyras, kuris greičiausiai buvo A. Ūsas, esą prašė vyndėmę pašalinti.

Pasak medikės, tai ne liga, o kosmetinis darinys. Dažniausiai vyndėmes jai tenka šalinti nuo veido ir nuo kaklo. Onkologės tvirtinimu, tai vienintelis atvejis, kada ji vyndėmę matė ant lytinio organo. L.Bloznelytė-Plėšnienė teigia nemačiusi reikalo šalinti vyndėmės nuo lyties organo, mat ją temato pats pacientas ir jo žmona.

Kada medikė atsisakė šalinti vyndėmę, vyresnioji moteris į ją esą kreipėsi piktais žodžiais, siūlė didelius pinigus už šalinimą. Tada ši moteris esą paprašė apžiūrėti ir mergaitę. Mergaitė neva atsisakė nusirengti, tad motina ėmė ją nurenginėti.

L.Bloznelytė-Plėšnienė tvirtino, kad pildant dokumentus jaunesnioji moteris, greičiausiai L. Stankūnaitė, prisistatė esanti iš Garliavos. Tačiau vyresnioji esą liepė tylėti ir nesakyti, iš kur ši atvyko.

Lytinį organą apžiūrėjo prie vaiko ir moterų

Kai buvo rastas Drąsiaus Kedžio lavonas, medikei pasirodė, kad ji pažįsta tuos žmones ir pamanė, kad ši informacija galėtų būti svarbi. Kai A. Ūsas dar buvo gyvas, L.Bloznelytė-Plėšnienė pasakojo nuvykusi į Klonio gatvę Garliavoje ir D. Kedžio giminėms pareiškusi, kad turi informacijos ir galėtų liudyti teisme.

Vėliau į ją esą kreipėsi žurnalistė Rūta Janutienė ir paprašė kalbėti laidoje. Ji pasvarsčiusi sutiko.

Teismas domėjosi, kodėl medikė kreipėsi į Klonio gatvę, o ne į prokurorus. L.Bloznelytė-Plėšnienė sakė maniusi, kad Neringa Venckienė yra teisininkė, tad jei bus svarbu, ją susiras.

Teisme paaiškėjo, kad ikiteisminio tyrimo metu prokurorui parodžius nužudytosios V. Naruševičienės ir jos mergaitės nuotraukas, medikė negalėjo paliudyti, kad tai buvo jos. „Aš manau, kad buvo jinai, bet iš šių nuotraukų negaliu pasakyti, kur buvo V. Naruševičienė“, - teisme teisinosi onkologė.

Ikiteisminio tyrimo metu medikės apžiūrai pateikti keturių kūnų lytiniai organai, tarp jų ir nužudytojo A. Ūso: jose L.Bloznelytė-Plėšnienė nematė jokių vyndėmių ar jos šalinimo pėdsakų.

Apie tai, kad A. Ūsas turėjo vyndėmę, nėra užfiksuota nė vienoje jo medicininėje kortelėje. „Gorbačiovas irgi turi vyndėmę, tačiau vargu ar ji aprašyta medicininėje kortelėje, nors visas pasaulis ją mato“, - teisinosi L.Bloznelytė-Plėšnienė.

„Kaip galėjo būti, kad gyvendama su A. Ūsu tos vyndėmės niekada nepastebėjau, juk ji buvo 7 centimetrų?“ , – gydytojos klausė buvusi A. Ūso žmona Goda Ūsienė. 

Teisme paaiškėjo, kad po mirties smulkiai aprašytas A.Ūso kūno tyrimas. Ekspertai jokių vyndėmių ar jų šalinimo pėdsakų ant jo lyties organo nepastebėjo.

Teisme stebėtasi, kad tariamam A. Ūsui rodant lyties organą, medikė nepaprašė iš kabineto išeiti moterų ir mergaitės. Paaiškėjo, kad L.Bloznelytės-Plėšnienės medicininiame žurnale nėra įrašų apie minėtų pacientų atvykimą. Medikės nurodyti minėtų pacientų telefonai irgi nesutampa.

Valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Egidijus Motiejūnas pastebėjo, kad medikė keičia toną: anksčiau kategoriškai tvirtinusi, kad pas ją lankėsi A. Ūsas, dabar ji aiškino „taip mananti“. Anksčiau L.Bloznelytės-Plėšnienė teisėsaugai sakė, kad tik 1 proc. tikimybė, jog pas ją lankėsi ne A. Ūsas.

L.Bloznelytė-Plėšnienė prieš teismo posėdį su žurnalistais bendrauti atsisakė. Nuo žurnalistų ji spruko ir po apklausos.

L.Stankūnaitės draugė: mergaitė su mama sutarė puikiai

Teisme liudijo ir L. Stankūnaitės bendraklasė Renata Andriulevičiūtė, kurį laiką kartu gyvenusi su L. Stankūnaite. Tuomet abi moterys buvo neseniai pagimdžiusios dukras. Ji teismui pasakojo, kad mergaitė su mama sutarė puikiai, vaikas L. Stankūnaitei rodė labai šiltus jausmus.
Apie A. Ūsą R. Andrulevičiūtė buvo girdėjusi ir kartą matė, kai A. Ūsas užneša dokumentus dėl mergaitės auginimo. Pasak liudytojos, A. Ūsas į L. Stankūnaitės namus buvo užėjęs gal porą kartų ir čia užtrukdavo trumpai.

R. Andriulevičiūtė teismui pasakojo kartą buvusi ir Kedžių namuose Garliavoje. Čia ji lydėjo L. Stankūnaitę, vykusią į pasimatymą pasiimti mergaitės. Pasak liudytojos, duris atidariusi močiutė L. Stankūnaitei esą ėmė priekaištauti, kad mergaitę skriaudžia dėdės. Kai L. Stankūnaitė dukros pasiteiravo, kodėl ji taip kalba, mergaitė motinai esą paaiškino, kad jai „taip liepė kalbėti tėtis“.
Senelis neva mergaitės prašęs nevažiuoti su mama - esą tokiu atveju „jį muš tėtis“ (D. Kedys – DELFI). R. Andriulevičiūtė sakė viską filmavusi telefonu, tačiau įrašo neišsaugojo – jį ištrynė vaikas.

D.Kedys lankė dukrą darželyje

Teismui liudijo auklėtoja Violeta Dedovienė, 2006-2008 m. dirbusi darželyje, kurį lankė mergaitė. Tuomet mergaitei buvo 3-4 metai. Pasak auklėtojos, mergaitė buvo draugiška, linksma, ją į darželį atvesdavo L. Stankūnaitė, kartais jos tėvai.

Pasak V. Dedovienės, mergaitės ir mamos santykiai buvo geri, draugiški. Mergaitės elgesyje nieko keisto ji sakė nepastebėjusi. Auklėtoja porą kartų matė ir tėvą D. Kedį. Auklėtojos teigimu, D. Kedžio santykiai su dukra buvo normalūs – D. Kedys 10-15 min. užsukdavo aplankyti dukrelės.

Kita liudytoja - Rūta Koretkienė - Petrašiūnuose dirba šeimos gydytoja ir 2006-2008 m. gydė mergaitę. Pasak gydytojos, mergaitę atvesdavo mama arba močiutė Stankūnienė. Gydytoja vykdavo ir į namus.

R. Koretkienės teigimu, vaiko gyvenimo sąlygos buvo geros, namuose buvo ypatingai švaru, vaikas su mama sutarė gerai. Šeimos gydytojai vaikas atrodė normalus, keisto elgesio ji nepastebėjo. Daugiausia mergaitė pas gydytoją ateidavo dėl peršalimo ligų.

Mergaitės teisme kol kas neapklaus

Prokuroras E.Motiejūnas prašė teismo išklausyti psichologo nuomonės dėl galimybės teismo posėdyje pakartotinai apklausti mergaitę. Pasitaręs teismas tokį prašymą atmetė – teismo teigimu, kol kas nėra duomenų, kad tokia apklausa būtų tikslinga.

Į kitą posėdį liudyti kviečiamas buvęs D. Kedžio rėmėjas Vitalijus Keršis, pirma A. Ūso sutuoktinė Ariana Ūsienė ir nuo pat pradžių pedofilijos bylą tyrę bei pažymą apie vaiko tvirkinimą išdavę pareigūnai.

DELFI primena, kad prieš savaitę apklausti mažametės mergaitės motinos Laimutės Stankūnaitės tėvai Stasys ir Tatjana Stankūnai, taip pat buvęs dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio šalininkas Marius Kuprevičius.