Vasaros viduryje, piko metu, sostinės policijos pareigūnai „kovojo“ su „Lexus“ automobilio vairuotoju. Neblaivus vyras nereagavo į teisėtus policininkų reikalavimus, juos įžeidinėjo, spjaudėsi, spardėsi ir ranka smogė pareigūnui į veidą.

Teisme V. Kasnikovskis savo kaltę pripažino, tačiau ją interpretavo savaip. Vyras papasakojo tos dienos įvykius ir aiškino, jog buvo išprovokuotas.

Išgėrė tik 100 g, o pripūtė 2,19 prom.

Anot įtariamojo, jis tą dieną su draugais gėrė stiprų alkoholinį gėrimą, tačiau visai nedaug, tik 100 ar 150 gramų (visgi yra žinoma, kad į alkoholio matuoklį jis įpūtė 2,19 promilės). Tada, pasak V. Kasnikovskio, jis skubiai buvo iškviestas į darbą, todėl nespėjęs apsirengti išskubėjo savo „Lexus“ automobiliu.

Vyras savo agresijos protrūkį pateisino tuo, jog pareigūnai jam liepė išlipti iš automobilio beveik nuogam (buvo tik su trumpikėmis), o jis nenorėjo prie žmonių toks rodytis.

Įtariamasis puolė priešintis, pasičiupo visureigyje buvusią ylą ir dujų balionėlį. Pareigūnai panaudojo dujas, šovė į jį iš elektroimpulsinio prietaiso „Taser“. Bet vyro tai nesulaikė, jis bandė pabėgti - nubėgo į kitą gatvės pusę, nugriuvo, pašoko, bandė bėgti toliau, bet buvo iškart sučiuptas.

Bandant nuraminti V. Kasnikovskį pareigūnai turėjo kviestis pastiprinimą, o jam vis nenusiraminus pareigūnai pakartotinai panaudojo specialiąsias priemones.

V. Kasnikovskis pasakojo, kad elektroimpulsiniu prietaisu „Taser“ buvo nukratytas ne vieną kartą ir nuo skausmo vartojo necenzūrinius žodžius bei spjaudėsi. Jis nenorėjo sužeisti ar įžeisti pareigūnų.

„Nuo pareigūnų gavau normaliai“, - teisino V. Kasnikovskis save. Tačiau teisme sakydamas paskutinį žodį vyras vis tiek pareigūnų atsiprašė.

„Aš atsiprašau dėl visų šitų nesąmonių“,- sakė įtariamasis.

Apdergė uniformą

Į teismo posėdį atvykę pareigūnai išsakė savo poziciją įtariamojo atžvilgiu, nori, jog būtų atlyginta žala.

Jie pasakojo, kad vyras juos įžeidinėjo, spardė, apspjaudė, smūgiavo rankomis ir fekalijomis apdergė jų uniformas. Vyrai teigė, kad po to incidento, išpurvinti turėjo atidirbti dar 10 valandų.

Nukentėjusieji iš įtariamojo siekia prisiteisti po 1500 eurų.

Mama nežinojo apie teistumus

V. Kasnikovskis į teismą atsivežė ir mamą, kuri pareiškė norą laiduoti už savo vaiką.

Moteris teigė, kad sūnus jai labai padeda ir prašė automobilio nekonfiskuoti. Pasak jos, transporto priemonė yra būtina tam, kad jai padėtų ir nuvežtų pas gydytojus. Taip pat moteris prisiekinėjo, kad savo sūnų ves į bažnyčią, auklės, kad tik daugiau taip nesielgtų.

Prokuroras Egidijus Motiejūnas paklausė V. Kasnikovskio mamos apie įtariamojo teistumus (jis teistas keletą kartų), tačiau moteris žinojo tik apie sūnaus sėdėjimą kalėjime. Todėl prokurorui kilo klausimas, ar moters pagalba paveiks jos sūnų.

Prašo suimti metams

Prokuroras E. Motiejūnas teismo paprašė V. Kasnikovskiui skirti laisvės atėmimo bausmę metams, atlyginti nukentėjusiesiems moralinę žalą (po 1500 eurų), konfiskuoti transporto priemonę „Lexus“ bei atimti vairuotojo pažymėjimą 3 metams.

Vyras yra teisiamas už vairavimą išgėrus, kai girtumas viršija 1,5 prom., bei pasipriešinimą policijos pareigūnams.

Teisėja Irma Randakevičienė, išklausius visus parodymus ir prašymus, paskelbė, jog nuosprendis įtariamajam bus paskelbtas vasario 1 d.