Raseinių rajono kaimo sodyboje šiukšlių krūvoje rastas naujagimio lavonas. Gimdyvė nuvežta į Kauno klinikas, jos sugyventiniui pareikšti įtarimai dėl nužudymo.

Balčių kaime sodyboje iš šiukšlių krūvos netoli šuns būdos sekmadienį iškastas negyvas nuogas naujagimio lavonas. Nustatyti vaiko lytį buvo itin sudėtinga.

„Kadangi kūdikis nebuvo įvyniotas į jokį audeklą, jis buvo tiesiog aplipęs žemėmis, todėl nustatyti tiesiog nebandė, nustatyti atidavė medikams”, – pasakoja Šiaulių apskr. VPK atstovė Gailutė Smagriūnienė.

Tragedija paaiškėjo tik atvykus greitajai pagalbai. Dėl gimdyvės prastos savijautos atvažiavę medikai pranešė policijai. 40-metė moteris nieko negalėjo pasakyti.

“Sekmadienio rytą policijos pareigūnams paskambino ligoninės darbuotojai ir pranešė, kad dėl sveikatos būklės pas juos atvežta moteris, įtariama pagimdžiusi, dėl šoko būsenos ji negali pasakyti kur yra kūdikis”, – sako G. Smagriūnienė.

Policijos pareigūnams 43-ejų metų sugyventinis parodė vietą, kur buvo užkastas kūdikis.

Kaimynų pasakojimu prieš kelerius metus iš Kėdainių į Raseinių rajoną atsikrausčiusi gyventi naujagimio motina buvo itin uždaro būdo.

Seniūnijos skirtame name gyvenusios poros kaimynai beveik nepažinojo. Vyras dirbdavo padienius darbus, prieš kelerius metus pas sugyventinį atsikrausčiusi moteris būdavo nekalbi, žmonės ją matydavo itin retai. Kaimo gyventojams moteris neprasitarė, kad laukiasi ar norėtų susilaukti vaikų. Sugyventiniai girtuokliauti nemėgo, tačiau buvo gana uždaro būdo.

„Gimdyvė dėl sveikatos būklės išvežta gydyti į Kauno klinikas, o sugyventinis sulaikytas 2 paroms ir jam pareikšti įtarimai dėl nužudymo“, – sako Gailutė Smagriūnienė.

Kada ir kokios būklės gimė kūdikis - išvadų dar nėra. Medicinos ekspertai aiškinasi naujagimio mirties priežastis. Pareigūnai dar turi apklausti gimdyvę.