Pranešta, kad dega namas Ažubalių II-ame kaime. Apie gaisrą pranešę žmonės sakė, kad name buvo trys žmonės.

Atvykus ugniagesiams, namo stogas jau buvo įgriuvęs. Paaiškėjo, kad name buvo šeši žmonės. Trys spėjo išbėgti, kiti trys išsigelbėti nespėjo.

Kai tik gelbėtojai pateko į namą, 20.12 val. buvo rastas pirmas žuvęs žmogus. Antrojo lavoną gelbėtojai rado netrukus - 20.17 val. Trečiojo paieškos užtruko, tačiau apie 21.50 val. gelbėtojai surado ir jį.

Netrukuskilo įtarimų, kad name galėjo būti girtaujama, tačiau seniūnas patikino, kad šeima tvarkinga. Trys vyrai iki liepsnos pasiglemžė namą spruko.

Pirminiais duomenimis, gaisre žuvo sodyboje gyvenusios: moteris (gim. 1957 m.), jos dukra (gim. 1976 m.) ir jos anūkė (gim. 1996 m.).

Aiškinamasi, ar vyrai negalėjo išgelbėti, ar nė negelbėjo namo gyventojų. Tiriama, dėl ko tiksliai kilo pražūtingas gaisras.

Portalas sekunde.lt rašo, kad Šimonių seniūnas Žydrūnas Vanagas, tą patį vakarą atvykęs į nelaimės vietą, sakė išvydęs kraupų vaizdą. Iš namo buvo belikę tik griuvėsiai, iš jų gelbėtojai traukė kūnus.

Seniūnas pasiūlė be pastogės likusiems vyrams prisiglausti socialiniame būste, tačiau šie atsisakė – paaiškino, kad laikinai apsistos pas gimines. Seniūnija padegėliams žada skirti vienkartines pašalpas, taip pat išmoką nukentėjusiesiems nuo gaisro.

Žmonos, motinos, sesers ir dukterėčios netekę vyrai norėtų atstatyti namą. Tėvas su sūnumis nori išsaugoti darbą pas vietos ūkininką.

Juos seniūnijos darbuotojai apibūdina kaip rūpesčių nekeliančius, alkoholiu nepiktnaudžiaujančius žmones.