„Transporto priemonės savininkė žinojo, kad M. Mažeika neturi teisės vairuoti transporto priemonę. Todėl paskyrus M. Mažeikai ne jam priklausančios, tačiau jo vairuotos pažeidimo padarymo metu transporto priemonės konfiskavimą, nebūtų pažeisti proporcingumo ir protingumo principai. Šiuo atveju visuomenės interesai yra pakankami, kad pateisintų nuosavybės teisių ribojimą“, - sakė bylą išnagrinėjusi Kauno apylinkės teismo teisėja Audronė Levinskienė.

M. Mažeika administracinėn atsakomybėn buvo patrauktas už tai, kad 2018 m. liepos 31 d. Kaune, Kęstučio g. − Vytauto pr., vairavo automobilį „Mercedes Benz“ neblaivus (0,51 promilės alkoholio), apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų ir neturėdamas teisės vairuoti.

Ne pirmą kartą administracinėn atsakomybėn traukiamas M. Mažeika kaltę pripažino iš dalies. Teigė, kad buvo išgėręs bokalą alaus, o narkotinių medžiagų tą dieną nevartojo, nors atlikti tyrimai parodė, kad buvo vartojęs kokaino, praneša Kauno apylinkės teismas.

Teismas M. Mažeikai paskyrė maksimalią bausmę, nes jis sistemingai ir šiurkščiai pažeidinėjo kelių eismo taisykles, nesilaikė moralės ir elgesio normų.

M. Mažeika teismo paskirtą baudą turi sumokėti per 40 dienų nuo nutarimo įteikimo dienos, o apskundus nutarimą – ne vėliau kaip per 40 dienų nuo pranešimo apie skundo nepatenkinimą dienos.

Nesumokėjus baudos, ją išieškos antstoliai.

Šis nutarimas per 20 kalendorinių dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Neoficialiais duomenimis, įtariama, kad konfiskuotasis „Mercedes“ iš tikrųjų priklausė Asilui - automobilį jis tik formaliai buvo užregistravęs svetimu vardu.

Devynis kartus teistas M. Mažeika praėjusią vasarą buvo suimtas įtariant Agurkinių gaujos nario Igorio Laškevičiaus nužudymu, bet vėliau teismas jam skyrė švelnesnę kardomąją priemonę ir paleido į laisvę. Nuosprendis dar nepaskelbtas.

Praėjusią savaitę Asilas vėl pateko į teisėsaugos ir žiniasklaidos akiratį, nes namuose žiauriai sumušė sugyventinę, nenorėjo įsileisti pareigūnų. Jis suimtas mėnesiui.