Šiaulių policijos duomenimis, pareigūnas pamatė ant važiuojamosios dalies gulintį vaiką ir nuo jo nuvažiuojantį automobilį „Chrysler“.

Piotras Gerasimovas
Pirmiausia Piotras Gerasimovas sureagavo žmogiškai ir norėjo pulti prie berniuko, bet, pamačius, kad prie vaiko pripuolė kiti žmonės, suveikė pareigūno instinktai ir jis, apgręžęs automobilį, nuskubėjo paskui pasišalinusį iš įvykio vietos automobilį. Šis, pasukęs į netoliese esančią Architektų gatvę, įsuko į vieno daugiabučio namo kiemą ir būtų sėkmingai pasislėpęs čia stovinčių transporto priemonių masėje, jei ne iš paskos jį sekęs P. Gerasimovas. Pareigūnas automobilio vairuotoją sulaikė ir perdavė kolegoms.

55 metų vyrui pareigūnai alkoholio tikrintuvu nustatė vidutinį - 2,27 prom., girtumą. Būdamas neblaivus, jis nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir sužalojo aštuonmetį berniuką. Nukentėjusiajam diagnozuoti šlaunikaulio lūžis ir galvos smegenų edemos, jo būklė sunki, iš Respublikinės Šiaulių ligoninės gydyti jis pervežtas į LSMU Kauno klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyrių.

Dėl kelių transporto eismo saugumo taisyklių pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vairuotojas buvo uždarytas į areštinę.

Jam pareikštas įtarimas, kad vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo taisykles, dėl to įvyko avarija, dėl kurios buvo sunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata.

Šį eismo įvykį tirianti Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato tyrėja Simona Norkutė įvykio liudininkus prašo paskambinti telefonu (8 41) 397 595 arba parašyti elektroniniu paštu simona.norkute@policija.lt.