Vienos teismui perduotos bylos duomenimis, Klaipėdoje gyvenanti pora – 45 m. moteris ir 26 m. vyras – praėjusių metų rudenį automobiliu gabeno, kaip įtariama, labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – metadono (3,521 g) bei karfentanilio (0,13778 g).

Kvaišalus iš Vilniaus į Klaipėdą gabenusios poros automobilį sustabdė policijos pareigūnai. Jie rado paketą su narkotinėmis medžiagomis. Klaipėdiečiams pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Tęsdami tyrimą, policijos pareigūnai patikrino namus Klaipėdoje. Juose taip pat rasta nedidelis kiekis narkotinių medžiagų. Už tai pora kaltinama neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Dar viena baudžiamoji byla, susijusi su disponavimu tokiomis pat narkotinėmis medžiagomis, teismą pasiekė praėjusią savaitę. Policijos pareigūnai 2022 metų rugsėjį prie Klaipėdoje esančių daugiabučių sulaikė du 34 m. ir 33 m. vyrus, turėjusius gelsvos spalvos miltelių. Jų sudėtyje rasta narkotinių medžiagų – metadono ir karfentanilio.

Pareigūnų užklupti vyrai priešinosi ir bandė pabėgti. Vyresnis įtariamasis sulaikomas ėmė plėšyti su savimi turėtą paketą, iš jo pradėjo byrėti gelsvos spalvos milteliai.

Teisėsaugininkai iš karto apžiūrėjo sulaikymo vietą ir surinko išbarstytą medžiagą. Atlikus kratą šio kaltinamojo namuose, buvo rasta ir daugiau neteisėtai laikomų kvaišalų. Skaičiuojama, kad vyras bendrai galėjo turėti labai didelį kiekį narkotinių medžiagų metadono ir karfentanilio. Jas, kaip įtariama, platino kitiems. Vyro namuose taip pat rasti ir paimti galimai iš nusikalstamos veikos gauti pinigai – daugiau nei 11 tūkst. eurų. Prokuroro nutarimu šiam turtui paskirtas laikinas nuosavybės teisės apribojimas.

Klaipėdos gyventojui pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Antrasis vyras kaltinamas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Teisėsaugos pareigūnai pastebi, kad neseniai atsiradusi itin stipri narkotinė medžiaga karfentanilis sparčiai plinta neteisėtoje apyvartoje. Pabrėžiama, kad net ir labai nedideli jos kiekiai yra pavojingi šią medžiagą vartojančių asmenų sveikatai ar gyvybei, nes galimi perdozavimai bei stiprūs organizmo apnuodijimai.

Abi baudžiamosios bylos perduotos nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją