Pirminiais duomenimis, antradienį, apie 17.29 val., į Klaipėdos apskr. VPK kreipėsi 1955 m. gimusi moteris, kuri pranešė, kad sausio 30 d., apie 14.30 val., Klaipėdoje, Pilkalnio g., būnant namuose, nenustatyti asmenys, apgaulės būdu iš jos išviliojo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus ir pasisavino 14 000 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 215 str. 1 d. (Neteisėtas elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimas).

Taip pat pareigūnai informuoja, kad sekmadienį 80-metę senjorę įtikinę, kad jos turimi pinigai gali būti netikri, sukčiai „patikrinti“ išsinešė daugiau nei 4000 eurų.

Policija dar kartą primena, kad nei jie, nei kitų valstybinių įstaigų ar bankų atstovai, jokių pinigų patikrinimų namuose neatlieka, neskambina piliečiams, prašydami pervesti pinigų už kokias nors paslaugas ar atskleisti prisijungimo prie el. bankininkystės kodų.

„Sulaukę įtartino skambučio, nepasiduokite emocijoms – nespauskite atsiųstų nuorodų“, - pabrėžia policija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)