Incidentas mokykloje S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje įvyko vakar ryte. Iš koridoriaus sklindantį aitrų kvapą mokymo įstaigos darbuotojai pajuto prasidėjus pirmajai pamokai.

Mokykloje pasklidęs neaiškus kvapas, anot mokyklos darbuotojų, graužė akis, burnas.

Kaip dienraščiui "15min" pasakojo mokyklos direktorė Elvyra Stanslovaitienė, buvo imtasi visų saugumo priemonių. Buvo nutrauktos pamokos, o mokiniai išleisti namo. Į mokyklą atvyko iškviestos gelbėtojų tarnybos. Vitės pagrindinės mokyklos, kurią lanko daugiau nei keturi šimtai vaikų, direktorė teigė nė nenumananti, kas galėjo taip pasielgti.

Uostamiesčio mokyklos direktorė E.Stanslovaitienė atmetė prielaidą, kad ant laiptų išpilta medžiaga galėjo patekti iš chemijos kabineto. "Chemijos pamokoms reikalingos medžiagos labai saugomos, vaikai prie jų neprieina", - sakė mokyklos vadovė.

Į įvykio vietą atvykę Klaipėdos visuomenės sveikatos centro darbuotojai negalėjo pasakyti, kokia tiksliai medžiaga pasklido po mokyklą.

"Patalpos jau buvo išvėdintos, be to, mes neturime tokios įrangos, kad nustatytume, kokios ten medžiagos. Pagal kvapą spėjame, kad tai - ašarinės dujos, kartais dar vadinamos pipirinėmis, naudojamos savigynai", - sakė uostamiesčio Visuomenės sveikatos centro bendrosios higienos gydytojas Rimantas Giedraitis.

Incidento vietą apžiūrėjęs Klaipėdos Civilinės saugos tarnybos vedėjas Vladas Kinderis spėjo, kad šitaip papokštauti galėjo ir patys mokiniai. Juolab, kad šioje mokykloje toks atvejis jau ne pirmas.

Prieš kelerius metus įvairių tarnybų atstovai Vitės pagrindinėje mokykloje tyrė iš rūsio sklindantį nemalonų kvapą. "Tirti, kokios kilmės dujos pasklido buvo atvykę ir "dujininkai". Tada taip pat manyta, jog buvo "paleistos" ašarinės dujos", - prisiminė R.Giedraitis.

Specialistui teko tirti ir kitą incidentą Klaipėdos mokykloje. Prieš porą metų vienoje mokymo įstaigoje Rumpiškės gatvėje ant kojų specialiąsias tarnybas sukėlė iš virtuvės sklindantis aitrus kvapas. Po tyrimo išaiškėjo, kad incidentas kilo dėl valytojos, kuri valydama virtuvę naudojo kelis skirtingus valiklius. Nemalonus kvapas pasklido, susimaišius cheminėms medžiagoms.

Dėl vakarykščio incidento R.Giedraitis patarė Vitės pagrindinės mokyklos direktorei kreiptis į policijos pareigūnus. "Cheminės medžiagos - ne vaikų žaidimai, reikia rimtai tai ištirti", - sakė jis.