Vilniaus apskrities policijos pareigūnams pranešta, kad avarija apie 12.40 val. įvyko įkalnėje, likus kokiam kilometrui iki Didžiulio ežero.

Kauno link antra eismo juosta važiavo „Citroen“, kurį vairavo moteris. Pirmoje eismo juostoje „VW Passat“ markės automobiliu važiavo šeima, jį vairavo vyras.

Kaip pasakojo „Citroen“ vairuotoja, avarinę situaciją sukėlė dar vienas automobilis, kuris ją privertė staiga persirikiuosi į pirmą eismo juostą. Anot moters, po staigaus manevro automobilį tapo sunku valdyti, ji bandė grįžti į antrą eismo juostą, tačiau automobilis ėmė slidinėti po kelią.

Pirma juosta važiavusio „Volkswagen“ vairuotojas jau negalėjo išvengti susidūrimo. Automobilis „VW Passat“ rėžėsi į „Citron“ šoną, nuo smūgio metėsi į dešinį kelkraštį, kur apvirto. „Citron“ taip pat atsidūrė kelkraštyje. 

Apsivertus automobiliui dėl visa ko buvo kviečiama ir ugniagesių pagalba, tačiau žmonėms pavyko patiems išlipti iš apsivertusio „Volkswagen“.

Juo važiavusią besilaukiančią moterį medikai tuoj pat išvežė apžiūrai į ligoninę. Kiti avarijos dalyviai atsipirko išgąsčiu.

Miškingoje avarijos vietoje kelias gana slidus, vietomis apledėjęs. Tai sunkina eismo sąlygas.