Sekmadienį VSAT pareigūnai Vilniaus oro uoste sulaikė lėktuvu iš Briuselio pargrįžusį 24-erių Utenos rajono gyventoją. Iš Belgijos jis buvo išsiųstas už šios šalies įstatymų pažeidimus Vilniaus oro uoste pasieniečiai išsiaiškino, kad šio asmens dėl padarytos nusikalstamos veikos nuo šių metų vasario 2 d. jo ieškojo Palangos policija.

Sulaikytąjį kiek vėliau pasieniečiai perdavė į sostinės oro uostą atvykusiam policijos konvojui.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 67 asmenis (iš jų 51 – oro uostuose), kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

2023 m. tokių sulaikytųjų iš viso buvo 1 085, iš kurių 853 VSAT pareigūnams įkliuvo oro uostuose. 2022 m. šie skaičiai buvo atitinkamai 1 520 ir 1 187.

Dauguma pernai sulaikytų asmenų (1 046, arba 96,4 proc.) turėjo Lietuvos pilietybę. Taip pat įkliuvo 9 Baltarusijos ir 8 Jungtinės Karalystės bei dar 17-os valstybių piliečiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją