Tačiau „fizinės gerovės užtikrinimas“ tėra užslėptas nelegalus prostitucijos verslas, nusprendė teismas. Išnagrinėjęs iš prostitucijos pajamas gaudavusios 38 metų Vilmos Lisauskienės baudžiamąją bylą teismas nusprendė, kad skambiais žodžiais pavadintas verslas yra nelegalus net ir mokant mokesčius valstybei.

Teisėjų kolegija paskelbė, kad V. Lisauskienei skiria pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau jos vykdymą atideda dvejiems metams. Be to, teismas nusprendė iš nuteistosios konfiskuoti 48 tūkst. litų – tiek ji esą uždirbo per dvejus metus.

Bylos duomenimis, V. Lisauskienė Kaune organizavo prostitucijos verslą: periodiškai laikraščiuose ir įvairiuose internetiniuose portaluose talpino skelbimus, kuriuose merginoms siūlė gerai apmokamą darbą bei užmaskuotus pasiūlymus dėl intymių paslaugų teikimo.

Policijos pareigūnai nustatė, kad moteris nuomojo butus, kuriuose merginos turėjo teikti erotinį masažą – šį darbą dirbo mažiausiai šešios merginos.

Išnuomotuose butuose viešnamio šeimininkė palikdavo ne tik pornografinio pobūdžio žurnalus ar prezervatyvus, bet ir falo imitatorius, botagus...

Policija nustatė, kad V. Lisauskienei masažistės mokėdavo ne mažiau kaip 30 proc. klientų sumokėtų pinigų. Be to, ji taip pat nustatydavo paslaugų kainas, kontroliuodavo klientų atvykimą bei skirstė uždarbį – per mėnesį moteris gaudavo mažiausiai 2 tūkst. Lt.

„Siekdama maskuoti vykdomą prostituciją, V. Lisauskienė nurodė merginoms įgyti leidimus verstis individualia veikla – fizinės gerovės užtikrinimu“, – nustatė pareigūnai.

Tuo metu V. Lisauskienė kratėsi sąvadautojos vardo ir aiškino, kad vertėsi legalia veikla ir mokėjo mokesčius valstybei. Verslininkė tikino, kad ji masažo paslaugas teikiančioms moterims kategoriškai draudė intymius santykius su klientais.

Tokie V. Lisauskienės teiginiai neįtikino teisėjų – jie nustatė, kad masažai buvo atliekami vyrams, kuriems prieš atvykstant būdavo išaiškinama, jog merginos lytiškai su jais nesantykiaus, tačiau masažo metu rankų pagalba klientas patirs „pilną pasitenkinimą“.

Pasak teismo, V. Lisauskienės kompiuteryje buvo rastas erotinio masažo pradžiamokslis, kuriame rašoma, jog „masažas baigiamas lytinių organų stimuliacija ir orgazmu“.

„Atsižvelgiant į tai, kad buvo tenkinama vyrų lytinė aistra kitokio sąlyčio būdu ir už tai buvo mokami pinigai, vykdyta veikla atitinka prostitucijos sąvoką“, – nurodė teismas.

Paaiškėjo, kad V. Lisauskienė net rūpinosi advokato pagalba, kai jos vadovaujamos merginos buvo nubaustos administracine tvarka už vertimąsi prostitucija, derino darbo laiką, domėjosi klientais.

„Kolegija konstatuoja, kad iš šių duomenų yra akivaizdu, kad V. Lisauskienė organizavo prostituciją užsiimančių asmenų veiklą ir užtikrino nelegalaus verslo funkcionavimą, o šios aplinkybės leidžia konstatuoti prostitucijos organizavimą“, – pabrėžė teismas.

Pasak teisėjų, tai kad V. Lisauskienės veikla buvo užregistruota VMI ir ji mokėjo mokesčius valstybei, jokiais būdais negali būti pašalinta baudžiamajame įstatyme numatyta atsakomybė už pelnymąsi iš prostitucijos.

„Šios veiklos negalima legalizuoti mokant mokesčius valstybei, nes įstatymų leidėjas ją yra kriminalizavęs“, – pažymėjo teismas.