Paaiškėjo, kad tą vakarą buvo švenčiamas Š. Kalmanovičiaus bičiulio, žinomo to meto Rusijos estrados veikėjo Josifo Kobzono gimtadienis.

„Ten susirinko rinktinė to meto publika. Buvau su kostiumu, tad tinkamai reprezentavau ne tik save, bet ir verslą, kurį jam ketinau pristatyti, – taip susitikimo detales prisiminė buvęs ilgametis nužudyto milijonieriaus verslo partneris iš Kauno. – Tas restoranas, kuriame susitikome, buvo pačiame Maskvos centre. Žinau, kad caro laikais ten buvo viena garsiausių pirčių, kuri vėliau buvo paversta gražiu, šiuolaikišku restoranu. Buvau maloniai palydėtas prie staliuko ir pamačiau Šabtajų”.

Pašnekovas A. minėjo, kad prie vaišėmis nukrauto stalo tą vakarą sėdėjo penki-aštuoni žmonės. Šalia Šabtajaus sėdėjo būsima jo žmona Anastasija.

„Tarp mūsų nuo pirmųjų akimirkų susiklostė labai geras ryšis, nes pradėjome kalbėti lietuviškai. Anastasija irgi prašneko lietuviškai. Paaiškėjo, kad kadaise jos tėvas tarnavo Panevėžyje, ji netgi kurį laiką berods augo ten. Paskui jos šeima persikėlė į Rygą. Taigi, visą vakarą bendravome lietuviškai, – prisiminė pirmąsias susitikimo su milijonieriumi ir jo aplinkos žmonėmis akimirkas A. – Galima sakyti, sudalyvavau pusiau oficialioje Kobzono gimtadienio dalyje. Gimtadienio puota buvo tikrai įspūdinga – svečiai elgėsi laisvai, mėtėsi rožėmis, tortais. Tai buvo ne šiaip, o tikras oligarchų šou. Susirinkusiems koncertavo žinomi estrados atlikėjai. Buvau šiek tiek suglumintas, pagalvojau – kur gi aš papuoliau? Kitą dieną susitikome su Šabtajumi jo biure ir kalbėjomės apie reikalus. Jam pasakojau, kad mums primygtinai reikia naujo rėmėjo Kauno „Žalgirio“ komandai ir krepšinio mokyklai. Sutarėme, kad jis atvyks į Lietuvą ir daugiau pasikalbėsime Kaune”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją