Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje dėl neteisėto 56 automobilių įgijimo ir pardavimo bei apgaulingo buhalterinės apskaitos organizavimo kaltinimai pareikšti 61-erių metų Kauno rajono gyventojui, turinčiam Izraelio pilietybę.

Ikiteisminį tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus tyrėjai. Tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ovidijus Vasiliauskas.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, uždarosios akcinės bendrovės direktorius nuo 2017 m. liepos iki 2018 m. gruodžio pagamino 56 netikras automobilių įgijimo bei jų pardavimo už 352 tūkst. 800 eurų sutartis ir jas realizavo, perduodamas nieko apie nusikalstamą veiklą nežinančiai bendrovės buhalterei.

Atliekant bendrovės mokestinį patikrinimą, Valstybinės mokesčių inspekcijos pareigūnai paprašė pateikti automobilių įsigijimo sutartis ir pinigų priėmimo kvitus. Įtariama, kad direktorius pagamino visus reikiamus dokumentus, įrašydamas kitų asmenų vardus ir šiuos netikrus dokumentus ne kartą pateikė pareigūnams.

Kaltinamasis 2017 metais jau buvo nuteistas už apgaulingą finansinės apskaitos tvarkymą ir organizavimą. Iš tuomet jam paskirtos 3 tūkst. 766 eurų baudos kol kas yra išieškota tik nedidelė dalis.

Pastaraisiais metais vyras du kartus baustas administracine tvarka už netinkamą dokumentų tvarkymą ir kliudymą pareigūnams vykdyti savo funkcijas. Jam paskirta bendra 690 eurų piniginė bauda vis dar nėra sumokėta.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją