Po 17 valandos vakaro gautas pranešimas, kad reikalinga pagalba gelbėti skęstančias avis.

Ugniagesiams gelbėtojams atvykus į įvykio buvo stipriai pakilęs Nevėžio upės vandens lygis, vanduo buvo išsiliejęs iš krantų ir užliejęs pievas, kuriose ganėsi avys.

Iki saugios vietos avims buvo apie 300 m. Pirminiu gelbėjimo etapu gelbėjimo valtimi buvo išgelbėtas mažas ėriukas, parplukdytas į krantą. Išanalizavus užlietą pievą buvo nustatytas ir pažymėtas gyvūnų plukdymo kelias.

Antrą kartą gelbėjimo valtimi parplukdytos dar dvi avys. Avių savininkės gumine valtimi į krantą parplukdytos dar šešios avys. Gyvūnai apsemtoje salelėje labai blaškėsi ir sunku buvo jas kontroliuoti.

Priimtas sprendimas paprašyti pagalbos iš Kauno 5-osios komandos. Atvykus papildomoms pajėgoms gyvūnus pavyko didesniais kiekiais pergabenti į saugią vietą. Perkėlus iš vandens daugiau kaip pusę gyvūnų, kitos avys pačios pradėjo plaukti į gyvūnų surinkimo vietą. Penkios avys išsigandusios pradėjo plaukti kitomis kryptimis, jau buvo pavargusios, pradėjo skęsti. Jos irgi buvo ištrauktos į krantus įvairiose vietose. Vėliau gelbėjimo valtimis visi gyvūnai suplukdyti į vieną aptvertą vietą.

Pavyko išgelbėti 47 sveikas avis. 3 avys ištrauktos jau negyvos.

Skaitytojų nuotr.