Policijos komisariato atstovai praneša, kad kelių patruliai atkreipė dėmesį į tai, kad vairuotojas M. T., gimęs 1983 m., kad leido sau grubiai nepaisyti teisės ir moralės normų, nors savo „Nissan Almera“ buvo įsigijęs tik įvykio išvakarėse.

Vairuotojui nustatytas nustatytas 2,60 promilės girtumas.

Minėtas asmuo, siekdamas išvengti atsakomybės, bandė ,,susitarti“ su policijos pareigūnais, nepaisydamas pareigūnų įspėjimų apie gresiančią atsakomybę, bandė papirkti policijos pareigūnus, t.y. 600 Lt įmetė į pareigūnų tarnybinį automobilį. Pareigūnai nesusigundė pinigais ir surašė protokolą. Minėtas pilietis dėl bandymo papirkti policijos pareigūnus buvo pristatytas į Vilniaus ap. VPK Vilniaus miesto antrąjį policijos komisariatą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. (Papirkimas) Tas, kas siūlydamas, pažadėdamas duoti arba duodamas didesnės negu 250 MGL vertės kyšį arba tokius veiksmus padarė siekdamas neteisėtos paperkamo valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens veikos vykdant įgaliojimus, gali būti nubaustas laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Policija kviečia vairuotojus būti drausmingais ir nebandyti papirkinėti pareigūnų, pastebėjus neblaivius vairuotojus pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.