Pranešime spaudai teigiama, kad gaisras kelto pagrindiniame denyje pastebėtas 1.52 val. Lietuvos laiku laivui išplaukus iš Kylio uosto (Vokietija) Klaipėdos uosto link ir nutolus nuo Nexo Bornholmo salos apie 22 jūrmyles.

Kilus gaisrui kelto priešgaisrinė sistema aktyvuota nedelsiant, įgulai pavyko greitai sustabdyti ugnies plitimą bei užgesinti gaisrą.

Siekiant apsaugoti kelto keleivius, šie buvo paraginti rinktis laivo evakuacijos zonoje, kad reikalui esant, iš ten jie greitai ir saugiai būtų perkelti į kitus keltus.

Praėjus valandai po incidento ir įgulai stabilizavus situaciją, keltas tęsė kelionę Klaipėdos link.

Nelaimingo atsitikimo priežastis dar nėra žinoma. Minėtas „Victoria Seaways“ keltas į Lietuvos Klaipėdos uostą įplauks šiandien 13.30 val.

Gaisro padaryta žala kroviniams nėra įvertinta, kol laivas nepasiekė Klaipėdos uosto. Gaisras galėjo iš dalies pažeisti tik pagrindiniame automobilių denyje esančius krovinius, nes į kitas laivo zonas ugnis neprasiskverbė.

Keltu vyko 301 keleivis, 37 įgulos nariai. Laivu gabenti 48 automobiliai, 2 autobusai bei 160 sunkiasvorių krovinių: priekabų, konteinerių, sunkvežimių ir kt. Ugniagesių duomenimis, apdegė 12 lengvųjų automobilių ir vienas traktorius.