Švenčionių r. policija apie šį įvykį sužinojo iš kolegų sostinėje, kuriems apie smarkiai sumuštą žmogų pranešė Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės darbuotojai.

Švenčionių r. policijos viršininkas Arvydas Sinis DELFI trečiadienį sakė, jog sužalotasis dar neapklaustas, tai bus padaryta, kai tai leis jo sveikatos būklė. Prie sumuštojo ligoninėje budinti jo duktė pareigūnams pasakojo, kad tėvas Prancūzijoje dirbo tolimųjų reisų vairuotoju, ta pati bendrovė ten buvo įdarbinusi ir daugiau vairuotojų iš Lietuvos. Pasibaigus sutarties laikui, vyrai autobusiuku buvo vežami į Lietuvą.

Švenčioniškis artimiesiems sakė, kad dar važiuojant per Prancūziją ir sustojus kažkokiame mieste, tarp jo ir bendrakeleivių kilo konfliktas. Vyriškis buvo smarkiai sumuštas. Po to kelionė tęsėsi. Laimei, vyriškis ištvėrė ilgą kelionę, nors, kaip paaiškėjo Lietuvoje, jam smarkiai sumušta galva, pažeista kaukolė.

Pasak sužalotojo artimųjų, tuo pačiu autobusiuku vyriškis buvo atvežtas iki namų Švenčionių priemiestyje, bendradarbiai padėjo jam išlipti.