„Jis pabėgo kartu su automatiniu ginklu - „Kalašnikov“ automatu. Yra viena apkaba šovinių“, – sakė L. Pernavas. Vienoje „Kalašnkikov“ apkaboje, anot pareigūnų, yra 30 šovinių.

Pasak L. Pernavo, policijos pareigūnai šiuo metu yra apklausiami, su jais dirba psichologai.

Automatai policijos pareigūnams išdalinti po praėjusio penktadienio įvykių Prancūzijoje. Savaitgalį Vilniuje iš automatinio ginklo pareigūnas peršovė benamį.

„Gyvenime visko būna – atsitinka ir tokios situacijos. Turbūt neklysta tik tie, kurie nedirba“, – komentuodamas šiuos įvykius LNK sakė L. Pernavas.

Jis dar kartą pakartojo, kad prisiima atsakomybę už kiekvieną savo veiksmą, tačiau šiuo metu jo pagrindinė užduotis yra „ne kaltų asmenų paieška, o šitos situacijos išsprendimas“.

Policija informuoja, kad 1991 metais gimęs Igoris Molotkovas su automatu „AKS-74U“ pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Laisvės prospekte.

Anot policijos, vyras turi psichikos sutrikimų. Policija skelbia, kad mobilizuotos „Aro“, Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai.

Bėglio paieškos operacijoje dalyvauja apie 3 tūkst pareigūnų, paieškos operacija išplėsta visoje Vilniaus apskrityje, pakeltas sraigtasparnis, tačiau kol kas įtariamasis nesulaikytas.

DELFI primena, kad apie 18-tą val. kilo sąmyšis prie Vilniaus šeštojo policijos komisariato, kai I. Molotkov iš pareigūnų automobilį pačiupo ginklą ir paspruko. Pareigūnai patys sulaukė grasinimų. Didžiulės pajėgos nepertraukiamai ieško pavojingo bėglio. Žmones policija ragina neįsileisti į namus nepažįstamų asmenų ir visus būti budriems.

Policijos pareigūnai taip pat gyventojų prašo pagalbos: pastebėję antrankiais surakintą, keistai besielgiantį ar dėl kitaip įtartiną, tamsiais rūbais apsirengusį vyrą, nedelsdami praneškite BPC telefonu 112 arba Vilniaus apskr. policijos įstaigai tel. (8 5) 271 6162.

I. Molotkov vilkėjo juodai – kepure su snapeliu, džemperiu, džinsinėmis kelnėmis ir juodais sportiniais batais su juodais užrašais.