Kaip praneša portalas LA.lv, kruizas „Issabelle“ sausio 20 d. vyko į Stokholmą (Švedija). Apie 21.00 val. netoli Kolkos per laivo bortą į jūrą iškrito žmogus.

Bendrovės atstovė Baiba Muceniece „Latvijas Radio“ žurnalistams patvirtino skaudų įvykį ir nurodė, kad į jūrą iškritęs vyras yra 1995 m. gimęs Lietuvos pilietis.

Įmonės atstovas sakė, kad jo gelbėtojai ieškojo jūroje daugiau nei dvi valandas, tačiau gelbėjimo operacija nebuvo sėkminga.

Paieškų operaciją koordinavo Rygos jūrų paieškos ir gelbėjimo centras, taip pat buvo pasitelktas sraigtasparnis.

Papildyta 19.05 val.: „Tallink“ duomenimis, vyras pats įšoko į jūrą nuo devintojo kelto denio. Tai matė ir įvykio liudininkai. Bendrovė pabrėžia, kad keltas yra saugus ir atsitiktinai iškristi vyras negalėjo.

„Neįmanoma tiesiog netyčia iškristi iš laivo. Tam, kad iškristumei ar iššoktumei iš laivo, turi būti padaromi veiksmai, prieštaraujantys nustatytai tvarkai“, – teigia bendrovė.

Nelaimės metu keltas buvo nutolęs apie 20 kilometrų nuo kranto, o vandens temperatūra Rygos įlankoje buvo tik šiek tiek aukščiau nulio.

Vyro ieškota iki vidurnakčio, bet rasti nepavyko.

Užsienio reikalų ministerija BNS sekmadienio vakarą informavo, kad išsamesnesnės informacijos apie įvykio aplinkybes kol kas neturi.

„Dėl informacijos apie žuvusį Lietuvos pilietį į ambasadą artimieji nesikreipė“, – nurodoma ministerijos atsakyme.