Ketvirtadienio vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai, patruliuodami prie valstybės sienos su Baltarusija, aptiko ryšulį su prie jo pritvirtintu GPS siųstuvu bei SIM kortele ir po teritoriją plačiai pasklidusias lateksinio baliono draiskanas.

Kabelių užkardos pareigūnai nusprendė netoli šių radinių surengti pasalą.

Netrukus iš Lietuvos pusės pasirodė vyras, einantis sniege gulinčio ryšulio link. Kai jau ketino jį pasiimti ir gabenti į Lietuvos gilumą, iš pasalos pasirodę pasieniečiai nešiką sulaikė. Nustatyta, jog tai – 32-ejų Alytaus rajono gyventojas, VSAT pareigūnams gerai žinomas, įkliuvęs ir anksčiau, kai neteisėtai gabeno kontrabandines cigaretes.

Apžiūrėję polietileno plėvele apvyniotą ryšulį, pasieniečiai jame rado 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus mokesčius, – 2 070 eurų.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką alytiškiui Kabelių pasienio užkardoje pradėta administracinė teisena. Už tokį pažeidimą jo laukia bauda nuo 2 000 iki 5 500 eurų.

Po apklausos VSAT pareigūnai vyrą paleido, prieš tai įteikę šaukimą atvykti į minėtą pasienio užkardą, kurioje bus nagrinėjama jo administracinė byla. Ten laikinai saugomi ir sulaikyti rūkalai.

Šiemet tai pirmas kartas, kai meteorologiniu balionu iš Baltarusijos mėginama pristatyti kontrabandinių rūkalų. Pernai Varėnos pasienio rinktinės atsakomybės ruože buvo užfiksuoti trys tokie atvejai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją