Garbaus amžiaus, 68 metų moteris V.M. ir, atrodo, jos sūnus, 41 metų I.M. į „laidotuves“ išsiruošė anksti – Šalčininkų kelio poste jie buvo kiek po 4 val. ryto.

Muitinės pareigūnai informuoja, kad automobilį „Renault Laguna“ vairavęs vyras žodžiu deklaravo, kad draudžiamų įsivežti prekių neturi. Tuoj pat pridėjo ir komentarą, kad važiuoja į laidotuves. Automobilyje buvę gedulo vainikai lyg ir patvirtino piliečio žodžius.

Tačiau muitinės pareigūnams įtarimų sukėlė faktas, kad tie patys asmenys į laidotuves jau vyko ir praėjusią savaitę. Ir aną, ir šį kartą piliečiai tvirtino skubantys palaidoti brolį. Be to, laidotuvių vainikai muitininkams jau pasirodė matyti. Dažnai besikartojančių šeimos nelaimių atstovams ir čia nepasisekė – pasienyje jie susidūrė su muitinės pareigūnu, kurį prieš savaitę, matyt, pavyko apmulkinti.

Pareigūnams iškart ėmusis fizinio automobilio tikrinimo paaiškėjo, kad piliečiai kruopščiai pasirengė ne tik brolio laidotuvėms. Cigarečių kontrabanda buvo gabenama specialiai paruoštose slėptuvėse – po pavarų perjungimo svirtimi, dvigubame bagažinės dugne, atsarginiame rate, galiniame bamperyje, po priekinėmis sėdynėmis.

Iš slėptuvių muitininkai ištraukė įvairių pavadinimų cigaretes – „Fest“, „Minsk Superslims“, „NZ Gold Superslims“, „Matrix Blue“. Kontrabandinių rūkalų vertė – daugiau kaip 7 tūkst. litų.

Sulaikytos kontrabandinės cigaretės ir automobilis. Jo vairuotojui surašytas Administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 210 str. (Kontrabanda).