Teismas įtariamiesiems skyrė suėmimą nuo 14 dienų iki 3 mėnesių.

„Suėmimo terminai skirtingi, nes teismas įvertino įvairias aplinkybes, detales“, – komentavo ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Jaunuoliai įtariami tuo, jog pritrūkę alkoholinių gėrimų ir neturėję pinigų jų įsigyti, sugalvojo planą, kaip gauti svaigalų.

Jie esą išsikvietė taksi, vairuotoją nužudė, apiplėšė, o automobilį sudaužė.

Šį nusikaltimą atskleidė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Šeštadienį į Plungės rajono policiją kreipėsi 1991 metais gimusi Prūsalių kaimo gyventoja. Mergina pranešė, kad prieš tris dienas į darbą taksi automobiliu „Audi 100“ išvyko ir pradingo 1958 metais gimęs jos tėvas. Pareigūnai dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą ir paskelbė taksisto paiešką.

Į pagalbą Plungės rajono policijos komisariato darbuotojams atvyko ir kolegos iš uostamiesčio – Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį pareigūnai dingusio vyro kūną aptiko Plungės rajono Alksnėnų kaimo pievose. Taksistas buvo nužudytas.

Anot A. Stanislovaičio, vietą, kur yra lavonas, nurodė vienas įtariamųjų. Tačiau prokuroras nekomentavo, nes kuris iš trijų įtariamųjų taip pasielgė, nei kaip pareigūnai jį surado ir privertė padėti ieškant lavono.

Nužudyto taksisto automobilis „Audi“ Rietavo savivaldybės teritorijoje buvo rastas dar anksčiau. Tuomet pranešta apie autoįvykį, pareigūnai aiškinosi, kam priklauso mašina.

Sekmadienį Plungės pareigūnai gavo operatyvinės informacijos, kad nužudyti taksistą galėjo gretimo Noriškių kaimo gyventojai.

Dėl šio įvykio tyrėjai tą pačia dieną sulaikė du minėtame kaime gyvenančius jaunuolius. Iš pradžių per apklausas abu neigė įvykdę šį nusikaltimą, tačiau, prispausti įrodymų, prisipažino nužudę vyrą ir nurodė, kad kartu su jais buvo ir jų kaimynas. Sekmadienį sulaikytas ir jis.

Jaunuoliams, kurių du yra gimę 1993 metais, o vienas – 1994-aisiais, pareikšti įtarimai dėl nužudymo iš savanaudiškų paskatų ir plėšimo. Visi jie ankčiau yra ne kartą teisti už plėšimus, vienas dar ir už žmogaus sveikatos sutrikdymą.

Kol kas žinoma, jog neblaivūs jaunuoliai veikiausiai pritrūko pinigų svaigalams ir sugalvojo būdą, kaip jų prasimanyti. Alksnėnų kaime sustabdę taksi automobilį, jie užpuolė vairuotoją, jį žiauriai sumušė, suspardė, pagrobė pinigus ir mašiną.

Sumuštą taksistą jie nuvežė iki netoliese esančių pievų ir ten jo kūną išmetė, o patys nuvažiavo.

Prokuroras kol kas neatskleidė nei nužudyto vyro mirties priežasties, nei laiko kada buvo įvykdyta egzekucija, nes esą paviešinta tokia informacija gali pakenkti tyrimui.

Visi trys įtariamieji yra pažįstami, o aukos jie esą nepažinojo. „Taksi vairuotojas tik dirbo savo darbą, teikė taksi paslaugas“, – teigė A. Stanislovaitis.