Norėdamas sudrausminti asmenį, prisistatė policijos pareigūnu, parodė tarnybinį pažymėjimą. Policijos atstovai praneša, kad vietoj paklusimo nurimti, BMW spardęs vyras, trenkė pareigūnui į veidą.

Sulaikytas neblaivus (1,98 prom. alkoholio) Vadovybės apsaugos departamento (VAD) Asmenų apsaugos skyriaus vyresnysis agentas A. B. (gimęs 1970 m.).

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

Kaip DELFI sakė VAD direktorius, penktadienį ryte dar nebuvo bendravęs su siautėjusiu pavaldiniu, mat BMW spardęs ir pareigūnui smogęs vyras nakvojo areštinėje.

„Man sarmata už tokį darbuotojo elgesį, - neslėpė VAD direktorius Rymantas Mockevičius. - Jis šiuo metu jau nušalintas nuo tarnybos, o netrukus ir atleistas. Vyras dirba nuo 1992 metų, saugojo įvairius politikus, ir jau buvusius, ir esamus šalies vadovus. Pats jau ketino eiti į pensiją. Neįsivaizduoju, kodėl taip pasielgė“.

VAD direktorius sakė nežinantis, kiek automobilis užkliuvo darbuotojui. Pirma tai jis turės papasakoti policijos tyrėjams, o tuomet pasiaiškinimo laukia ir VAD direktorius.