Kaip DELFI pasakojo įvykio vietoje buvęs vilnietis Gediminas, užsukęs aplankyti draugės jis iš pradžių laiptinėje pamatė sukniubusį darbininką, kuris spjaudė ant grindų.

„Pamaniau, kad gal žmogui negerai su sveikata, nes susmukęs ir tik paskui supratau, kad girtas. Jis gynėsi, sakė, kad blogai su širdimi. Pasiūliau iškviesti medikus, bet jis pyko, o ir atėję kiti darbininkai sakė, kad nereikia. meistrai su aukštalipe įranga bandė remontuoti stogą. Kadangi neatrodė blaivūs, iškviečiau pareigūnus, paskambinau ir Pastatų ūkio priežiūros darbų vadovui“, – pasakojo Gediminas.

Pareigūnai atvyko ir alkoholio matuokliu nustatė, kad vienas iš darbininkų – iš tiesų neblaivus.

„Namo stogo remontas daug kainuoja, tad darbas turi būti atliktas kokybiškai. Neblaivūs darbininkai ne tik gali užsimušti nukritę, bet ir nesugebės darbo atlikti tinkamai“, – mano Gediminas.

Ypač jam užkliuvo tai, kad neblaivus darbininkas gausiai prispjaudė, o gal ir privėmė laiptinę. „Kas ten tiksliai yra aš dabar negaliu pasakyti. Trumpai – šlapia ir smirda“, – į detales nesileido vilnietis.

UAB „Pastatų ūkio priežiūra“ Vilniaus regiono vadovas Gintas Vaigauskas tik iš DELFI sužinojo apie incidentą Šv. Stepono gatvėje. „Savaime suprantama, kad neblaivus žmogus negali kokybiškai atlikti savo darbo. Tokiais atvejais mes imamės griežtų priemonių, tačiau apie šį kol kas nieko negaliu daugiau pakomentuoti. Reikia pačiam susipažinti su situacija“, – sakė bendrovės Vilniaus regiono vadovas.

Kaip DELFI informavo pareigūnai, pranešimą apie galimai neblaivius darbuotojus jie gavo 10.23 val. Nuvykus į įvykio vietą nustatyti darbo saugos pažeidimai (teritorija buvo neaptverta) ir patvirtintas girtumo faktas.