Kadangi traktoriaus savininkai pasigedo ir traktoriaus užvedimo raktelių, kilo įtarimas, kad juos pasisavinti galėjo tik sodyboje gyvenantys žmonės. Tuo metu ūkininkai į sodybą buvo pasikvietę savo pažįstamą, kuris ne kartą jiems yra remontavęs ūkio techniką. Šįkart meistro rankų prireikė traktoriui.

Tačiau 51 metų Šiaulių rajono gyventojas vis nesulaukė įkvėpimo darbui, nes nuolat svaiginosi alkoholiu. Šeimininkai kantriai laukė, kada gi jų meistras išsiblaivys. Tačiau jį, birželio 19-ąją pasiekusį „kominę“ būseną, ištiko meilės priepuolis ir jis nutarė žūtbūt aplankyti gretimame kaime gyvenančią savo draugę.

Kadangi automobilio neturėjo, pas draugę išriedėjo prabangiu vyšnios spalvos traktoriumi „Valtra T171H“, rašoma Šiaulių apskrities policijos pranešime.

Pasiekęs Drąsučių kaime gyvenančią moterį, vyras iškėlė balių, kuris tęsėsi iki birželio 20-osios ryto, kol pareigūnai pasibeldė į draugės buto duris. Sunkiai aplinkoje besiorientuojantis vyras buvo išvežtas į areštinę, o po daugiabučio namo langais stovėjęs traktorius grąžintas savininkams.

Kelionė pasisavintu traktoriumi pas mylimąją vyrui baigėsi įtarimu dėl vagystės. Ikiteisminis tyrimas baigtas pagreitintu procesu ir ketvirtadienį baudžiamoji byla jau perduota nagrinėti teismui.