Teismas informuoja, kad A. A. Š. buvo kaltinamas tuo, kad 2013 m. kovą, girtaudamas sugyventinės A. R. bute su ja pačia ir M. D., kilus konfliktui su sugyventine, kirviu ir kitais bukais daiktais sudavė sugyventinei ir M. D. daugybę smūgių, taip tyčia nukentėjusiosioms sukėlęs dideles fizines kančias, itin žiauriai jas nužudė.

Pats kaltinamasis savo kaltės nepripažino, teigė, kad blogai atsimena, kas vyko tą naktį. Įvykius prisimena tik nuo to momento, kai jį pažadino policijos pareigūnai – šiuos iškvietė moterų kūnus radę kaimynai.

Įvertinęs paties A. A. Š. ir liudytojų parodymus, teismo medicinos specialisto išvadas, teismas padarė išvadą, kad byloje surinkta pakankamai įrodymų, leidžiančių konstatuoti, jog A. R. ir M. D. nužudė būtent A. A. Š. Kaltinamojo parodymus, kad nužudė ne jis, o kiti asmenys, teismas vertino kaip neteisingus, duotus siekiant išvengti atsakomybės už padarytus veiksmus.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į padarytos nusikalstamos veikos pobūdį ir pavojingumo laipsnį, tikslus ir motyvus, į kaltės formą ir rūšį, į kaltinamojo asmenybę ir tai, kad nusikalstamą veiką padarė būdamas neblaivus.

Teismas A. A. Š. skyrė bausmę – aštuoniolika metų laisvės atėmimo pataisos namuose. Taip pat priteisė 35 000 litų neturtinės žalos atlyginimą M. D. sūnui, kuris byloje pripažintas nukentėjusiuoju.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.