Paaiškėjo, kad 64 kaunietis galėjo suklastoti dokumentus ir siekė gauti Laisvės kovų dalyvio statusą.

Pagamino 3 dokumentus

E. Čekanavičius, kuris prisistato kaip medikas, žurnalistas, politikas, knygų autorius, laisvės kovų dalyvis, kovotojas už žmogaus teises, kaltinamas suklastojęs tris dokumentus.

Padirbti dokumentai pas žinomą pedofilą rasti kratos metu 2009 metų lapkritį.

Teigiama, kad E. Čekanavičius pagamino netikrą medikų pažymą ir siekė gauti galimybę įsigyti lengvatinį viešojo transporto bilietą.

Be to, kaunietis kaltinamas pagaminęs ir laikęs netikrą leidimą įeiti į Seimo rūmus. Pats E. Čekanavičius aiškino, kad leidimas išduotas, nes jis yra žurnalistas, tačiau ekspertai nustatė, kad leidimas buvo padirbtas. E. Čekanavičius iš tiesų turėjo leidimą įeiti į Seimą 1996 metais. Tačiau pasibaigus leidimo galiojimo laikui pedofilas nors ir privalėjo, leidimo negrąžino ir nemokšiškai bandė ištaisyti galiojimą datą - vietoje 1996 (metų) atsirado skaičius 1998. Tai yra, skaičių 6 E. Čekanavičius ištaisė į skaičių 8.

Be to, E. Čekanavičius Lietuvos žmogaus teisių gynimo sąjungos vardu pateikė prašymą suteikti jam laisvės kovų dalyvio statusą. Pedofilas pridėjo ir dešimties žmonių „rekomendaciją“. Paaiškėjo, kad ir šis dokumentas netikras, o neva pasirašę žmonės tikino, kad net nepažįsta E. Čekanavičius ir jokio dokumento nepasirašė. Jau iš kalėjimo E. Čekanavičius paštu išsiuntė netikrus dokumentus į rezistensijos tyrimų centrą.

Už šias veikas prokuroras Darius Jakutis pasiūlė pedofilui skirti subendrintą vienerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Šią bausmę prokuroras siūlo pridėti prie dabar E. Čekanavičiaus atliekamos bausmės – siūloma, kad pedofilas už grotų praleistų 15 metų ir 9 mėnesius. Anksčiau už pedofiliją E. Čekanavičius už grotų buvo pasiųstas 15 metų.

Tradiciniai pasiaiškinimai

Tardamas paskutinį žodį E. Čekanavičius, kaip jau tampa įprasta, pažėrė kritikos teismui – esą teisėjas neleido jam baigiamųjų kalbų metu atsikirsti prokurorui. Be to, E. Čekanavičius paprašė pertraukos

„Byla yra sufabrikuota, kaltinimai išgalvoti ir pritraukti. Man reikia laiko pasiruošti paskutiniam žodžiui“, - tradicinius paaiškinimus dėstė E. Čekanavičius.

Be to, pedofilas pasakojo, kad apskritai jį Seime visi pažįsta, sveikinasi, jis draugiškai bendrauja su Seimo nariais ir apsauga. Todėl klastoti leidimą patekti į Seimą jam nebuvo reikalo.

Tą patį E. Čekanavičius pasakojo ir apie laisvės kovų dalyvio statusą – esą jis ir taip pripažintas nusipelniusiu žmogumi ir laisvės kovų dalyviu.
E. Čekananavičius „atsikirtinėjo“ kone valandą. Tačiau teismas nusprendė, kad tai buvo baigiamoji kalba. Nuosprendis bus skelbiamas gruodžio 2 dieną.