„Mane išžagino!“ – paskambinusi į Bendrąjį pagalbos centrą, vieną naktį pareiškė vilnietė Tatjana Šeleg.

Policijos pareigūnai į tokį pareiškimą reagavo žaibiškai – atvyko į sostinės centre esantį viešbutį „Neringa“, bet „žagintojo“ jau nerado. Kambaryje, kurį jis buvo išsinuomojęs, buvo tik jo draugas.

Nukentėjusiąja save laikiusi T. Šeleg policininkams aiškino, kad buvo ne tik išžaginta, bet ir sužalota – jai buvo sulaužytas pirštas. Pareigūnai moterį nuvežė pas medikus, o kai šie suteikė būtinąją pagalbą bei atliko tyrimus dėl galimo išžaginimo, kartu atvyko į policijos komisariatą.

Čia T. Šeleg apklausė tą naktį budėjęs kriminalinės policijos tyrėjas. Įspėta dėl baudžiamosios atsakomybės už melagingą įskundimą ar pranešimą apie nebūtą nusikaltimą, moteris pasakojo, kad tą vakarą jai draugė pasiūlė nuvažiuoti susitikti su dviem nepažįstamais vyriškiais, apsistojusiais viešbutyje „Neringa“.

„Ketinome išgerti alkoholinių gėrimų, atsipalaiduoti ir pasilinksminti, – sakė ji. – Su vyriškiais susitikome viešbučio bare, po to nuėjome į vieno jų kambarį, kur šnekučiavomės. Vienu metu draugė su kitu vyriškiu nuėjo į vonią, o su manimi likęs vyras pasiūlė eiti į jo kambarį. Čia jis prie manęs pradėjo seksualiai priekabiauti, bet pareiškiau, kad lytiškai su juo nesantykiausiu. Tada jis griebė man už suknelės, mane pakėlė ir norėjo išžaginti, bet jam nepavyko...“

Moteris teigė, jog paskui vyriškis, vardu Tadas, pareiškė, kad ji jam nepatinka ir liepė nešdintis iš kambario.

„Jis ėmė mane stumti nuo savęs, iš mano rankų traukdamas rankinę, – tyrėjui kalbėjo T. Šeleg. – Tuo metu mano lūžo kairės rankos pirštas. Galų gale vyriškis mane išstūmė į koridorių, kur nukritau ant grindų, o jis išmetė mano paltą ir rankinę. Mane ištiko šokas, todėl nuėjau į viešbučio registratūrą ir iškviečiau policiją.“

Apie seksualinę prievartą kalbėjusi moteris įtaigiai vaidino nukentėjusiąją, tačiau netrukus jos pasakojimas ėmė byrėti į šipulius – supratusi, kad pareigūnų taip ir nepavyko apgauti, T. Šeleg prisipažino, jog istoriją apie išžaginimą tiesiog išsigalvojo. Nes taip norėjo atkeršyti vyriškiui, kuris ją atstūmė.

Žinia, kad yra apkaltintas išžaginimu, sukėlė tikrą šoką į Lietuvą savaitgaliui pailsėti sugrįžusį emigrantą – Tadas iš karto pareiškė, jog moteris meluoja, o tarp jų jokių intymių santykių net nebuvo. Ir negalėjo būti, nes ši jam visiškai nepatiko ir nejaudino kaip vyro.

Apie tai, kad yra įtariamas išžaginimu, vyras sužinojo iš draugo – po konflikto su moterimi vyras išėjo pasivaikščioti po centrą, bet netrukus gavo SMS žinutę.

Į policijos komisariatą atvykęs Tadas pasakojo, kad su draugu specialiai atskrido iš Norvegijos į Lietuvą praleisti savaitgalio.

„Draugas man pasiūlė išsikviesti merginų pasilinksminimui, sutikau, jos labai greitai atvyko į viešbutį – abi buvo neblaivios ir pareikalavo iš anksto sumokėti po 300 eurų už būsimas jų paslaugas, – pareigūnams sakė emigrantas. – Draugas ant stalo padėjo 600 Eur – juos paėmė T. Šeleg. Paskui su ja nuėjau į savo kambarį ir prisipažinau, jog ji man nepatinka, todėl paprašiau grąžinti 250 Eur, o sau už sugaištą laiką pasiūliau pasilikti 50 Eur. Bet T. Šeleg pareiškė, kad pinigų negrąžins ir staiga čiupo ant fotelio padėtą savo rankinę. Bandžiau ją sulaikyti, mes susigrūmėme – man pavyko paimti pinigus, moteriai palikau 50 Eur. Supratęs, kad ji geruoju neišeis, atidariau kambario duris ir ją išstūmiau.“

Vyras sakė, kad apie kilusį incidentą netrukus papasakojo savo draugui, o norėdamas nusiraminti, tiesiog išėjo pasivaikščioti po centrą.

„Man vėliau telefonu teko bendrauti su T. Šeleg, ji atkakliai reikalavo pinigų už nebūtą išžaginimą“, – tyrėjams per apklausą prisipažino Tado draugas.

Už tai, kad pranešė apie nebūtą nusikaltimą ir melagingai įskundė emigrantą, nevykusio pasimatymo „herojė“ buvo nuteista – kaltę pripažinusi moteris sutiko, kad jai iškelta baudžiamoji byla būtų baigta tyliai, nerengiant jokių teismo posėdžių, o tik priimant baudžiamąjį įsakymą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas, įvertinęs byloje esančius duomenis, nutarė, kad T. Šeleg padarė baudžiamuosius nusižengimus ir jai skyrė 553 Eur baudą. Ją nuteistajai leista sumokėti per du mėnesius.