Tyrimo duomenimis, praėjusių metų liepą 32 metų Kelmės rajono gyventojas ir 26 metų šiaulietis, žinodami, jog atokioje sodyboje Kelmės rajone gyvenanti senolė gali turėti grynųjų pinigų, suplanavo jų pagrobimą.

Turimais duomenimis, iš pradžių kaltinamieji kelias valandas stebėjo nukentėjusiosios sodybą, o vėliau, užsimaskavę kepurėmis ir akiniais nuo saulės, pateko į moters namus. 82 metų moteriai buvo pagrasinta virtuviniu peiliu, iš jos pagrobti 1725 eurai.

Minėti vyrai, pasišalindami iš įvykio vietos, lauke išmetė senolės mobilųjį telefoną, tad pagalbos ji kreipėsi į už beveik kilometro esančią parduotuvę.

Teisėsaugos pareigūnams pavyko sėkmingai nustatyti ir rasti sunkų nusikaltimą įvykdžiusius asmenis. Šiuo metu vienam iš jų paskirta kardomojo priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, kitas atlieka laisvės atėmimo bausmę už anksčiau padarytus nusikaltimus.

A. S. ir D. Č. pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 180 straipsnio („Plėšimas“) 2 dalį. Už šiame straipsnyje numatytas nusikalstamas veikas numatomas laisvės atėmimas iki septynerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Šiaulių apylinkės teismo Kelmės rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)