Artimai su šeima bendravęs kaimynas pripažįsta, kad nusikaltimą įvykdęs vyras buvo labai žiaurus girtuoklis, kuriam nuolat pasireikšdavo agresijos protrūkiai.

Su DELFI kalbėtis sutikęs Aurelijaus B. ir jo sugyventinės Linos C. kaimynas Rimas atskleidė daugiau šiurpą keliančių detalių. Kaimynas sakė esantis įsitikinęs, kad vyrui protą susuko priklausomybė nuo alkoholio.

„Jis savo žmoną daužydavo, o po to eidavo į degalinę pirkti alaus. Jai jis nuolat grasindavo visokiais dalykais. Aš manau, kad dėl gėrimo jam „stogas“ nuvažiavo. Todėl ir padarė jis šiąnakt taip savo vaikams“, - pasakojo vyras.

Kaimyno teigimu, Aurelijus savo vaikų nemušdavo, o tik rėkdavo ant jų. Jis nė karto nematė, kad vyras muštų vaikus. Visą pyktį jis liedavo tik ant žmonos.

Pasak Rimo, vyras smagindavosi įvairiai. Bene labiausiai jam patikdavo prisipirkus alaus važiuoti su traktoriumi į mišką. Pinigus, gautus vaikų išlaikymui, jis atimdavo iš Linos ir visus juos išleisdavo alui. Jei moteris priešindavosi, Aurelijus ją smarkiai sumušdavo ir pinigus atimdavo jėga.

Kaimynas Rimas prisiminė, kad žiauriai vaikus į šulinį įmetusiam vyrui užeidavo agresijos priepuoliai.

„Prie savo akių mačiau, kaip jisai savo šuniui galvą nukirto. Tada jis buvo girtas ir jį sunervino tai, kad loja šuo. Jis tą šunį čiupo ir jam gyvam būnant su kirviu nukirto galvą“, - pasakojo kaimynas.

Negana to, tokį vaizdą matė vienas iš Aurelijaus vaikų.

Kaimynė Dalia DELFI pasakojo, kad naktį apie 3 val., kuomet suprato, kas vyksta kaime pati bėgo iš namų. „Aš labai išsigandau. Nežinojo, ar jį sugavo, ar jis dar laisvėje. Juk laukuose gyvenam, bet kas čia gali užpulti ir įsiveržti į namus“, - pasakojo siaubą išgyvenusi moteris.

Dalia teigė, kad Aurelijus B. gerdavo kaip ir visi kaimo žmonės – tada, kai turėdavo pinigų. „Ar tikrai jis tą Liną mušdavo neaišku. Nieks ten pas juos nevaikščiodavo, bet kiek girdėjau, tai mušdavo dėl pinigų“, - DELFI sakė moteris.

Kaimynė taip pat pasakojo, kad Aurelijus B. labai dažnai eidavo į degalinę pirkti alkoholio.

DELFI primena, kad naktį iš penktadienio į šeštadienį Kėdainių rajone įvyko kraupus nusikaltimas. Tėvas įmetė savo du vaikus į šulinį.

Atvykę gelbėtojai kopėčiomis ir virve nusileido į šulinį, bet medikai niekuo nebegalėjo padėti.

Iš ten ištraukti du mažamečiai: 2 metų berniukas bei 6 mėnesių mergaitė. Medikai vaikams konstatavo mirtį.

Policija aiškinasi įvykio aplinkybes, tačiau jau dabar aiškėja, kad buitinio konflikto metu Aurelijus išvarė iš namų sugyventinę Liną ir sumetė į šulinį vaikus. Kaimo žmonių pasakojimu, likę du poros vaikai slėpėsi šiene.

Siekiant nuo neigiamo poveikio apsaugoti gyvus mažamečius poros vaikus, suaugusiųjų pavardžių, remiantis Lietuvos įstatymais, DELFI pateikti neturi teisės.

Pirminiais duomenimis, 1979 m. gimęs Aurelijus nusikaltimo metu buvo blaivus, įtariama, kad jis turi psichikos problemų.