„Aš pats varganai gyvenu, neturiu už ką prasimaitinti, negaliu išmaitinti savo katės ir šuns, todėl pamaniau, kad tuos katinus geriau pakarti“, – prisipažino baudžiamojon atsakomybėn patrauktas S. Mastauskas.

Kaišiadorių rajono gyventojo baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teisėjas Gintautas Kaulakis konstatavo, kad S. Mastauskas žiauriai elgėsi su gyvūnais ir už tai jam skyrė 4 MGL dydžio (520 litų) baudą.

Bylos duomenimis, S. Mastauskas sausio 11-ąją, apie 18 val., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, savo sodybos kluone, užrišdamas virves ir jas pakabindamas ant kluono lubų sijos, pakorė du katinus. Patelė ir patinas kluone kabojo daugiau kaip pusę paros – kitą dieną atsikėlęs vyras katinus sudėjo į maišą ir išmetė į griovį prie šalia namų esančio kelio Šoliškės-Kalviai.

Būtent čia S. Mastauską pastebėjo jo kaimynas, kuris vėliau ir aptiko po medžio šakomis paslėptą maišą su negyvais katinais. Apie tai vyras pranešė policijai.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas S. Mastauskas pripažino savo kaltę. Jis teigė, kad sausio 10-ąją į jo namų kiemą iš kažkur atklydo du suaugę katinai.

„Vienas jų buvo rainas, kitas beveik baltas su ruda dėme – jie buvo alkani, greičiausiai kažkas juos išmetė, – sakė S. Mastauskas. – Bandžiau juos išvyti, bet šie niekur iš kiemo nėjo. Kitą dieną vakare grįžau namo, tie katinai vėl buvo atėję į kiemą.  Aš pats pats varganai gyvenu, neturiu už ką prasimaitinti, negaliu išmaitinti savo katės ir šuns, todėl pamaniau, jog tuos katinus geriau pakarti – nenorėjau, kad kankintųsi iš bado“.

Vyras teigė, kad tą patį vakarą sugavęs katinus nunešė į kluoną ir abiem užrišęs kilpas pakabino ant balkio.

„Suprantu, kad taip negalima elgtis su gyvūnais, tačiau tuo metu man atrodė, jog taip bus geriau, nes gal katinai būtų nugaišę iš bado – tokių katinų niekas nenori priimti“, – sakė S. Mastauskas.