“Mūsų rinktinės šauliai dalyvavo paieškoje vakar ir šiandien. Kreipėsi artimieji, prašė, jei galite – padėkite. Jie kreipėsi jau praeitą savaitgalį. Vykdėme paiešką mažesniais pajėgumais, o šį šeštadienį suplanavome didesnę paieškos operaciją, kai daugiau žmonių nedirba. Konsultavomės dėl paieškos ir su priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo departamentu. Sunku buvo prognozuoti įvykius, nes upės vanduo buvo pakilęs, kaupėsi ledai. Šeštadienį paieška vyko nuo Panėriškių kaimo iki Vievio tilto, po to valtimis iki Kernavės, o sekmadienį mažesnėmis pajėgomis toliau vykdėme paiešką jau Vilniuje“, – pasakoja Mjr. M. Sakalauskas.

Artimieji smulkiai paaiškino, kaip buvo apsirengęs V. Rimkus (g. 1977 m.) žūties dieną. Šukuodami pakrantę šauliai išvydo upėje žmogų ir spėjo, kad tai gali būti žuvęs vyras.

„Ar tai tikrai jis, dar turi patvirtinti artimieji. Mes žinojome, kokių spalvų drabužiais jis buvo apsirengęs, artimieji mus supažindino su visomis žymėmis“, – dalijasi Karaliaus Mindaugo šaulių rinktinės vadas.

Nelaimei abejingais nelikę šauliai, surengę paiešką, iškart įvardijo rasto asmens požymius. Paieškos dalyviai tuoj pat pranešė apie rastą asmenį policijos pareigūnams ir ugniagesiams. Nors abejonių, kad rastas asmuo yra dingęs treneris beveik nėra, tai dar turi patvirtinti vyro artimieji.

„Delfi“ primena, kad vasario 27 d. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Vilniuje, ties Meškeriotojų g., Neries upėje vyras paniro po ledu.

Vyras vaikščiojo su moterimi, kartu jie vedžiojo augintinį, kuris pirmas įlūžo, tad vyras puolė gelbėti keturkojo draugo.

Lūžus ledui, moteriai pavyko išsigelbėti. Deja, vyrą ir šunį pagavusi upės srovė panardino ir nunešė po ledu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)