Apie tai praneša „Lietuvos rytas“, kuriam šią informaciją patvirtino V. Alboku besirūpinusi teta Elena Domarkienė, kuri ir atgavo už sūnėną laiduotą sumą. Ji sakė, kad nieko negirdėjusi apie V. Alboko planus, tačiau spėjanti, kad jis išvyko iš Lietuvos.

Žudikas iškart turėjo būti suimtas, bet teismo salėje nepasirodė. Iki to laiko jam buvo skirtos kelios kardomosios priemonės – dokumentų paėmimas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir 50 tūkst. litų užstatas.

Apie beprasmėmis virtusias kardomasias priemones dienraščiui patvirtino ir Klaipėdos apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Zigmas Pocius. Pasak jo, asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas, 50 tūkst. litų užstatas V. Albokui buvo grąžinti įsiteisėjus teismo nuosprendžiui balandžio 5-ąją.

„Tikriausiai šiuo atveju nesuveikė biurokratinis aparatas – nuteistasis ir jo artimieji savo kojomis greičiau suvaikščiojo, negu pas mus iš Apeliacinio teismo atkeliavo visi popieriai”, - svarstė teisėjas.

DELFI primena, kad 25 metų medikę internę D. Juškevičiūtę nužudžiusį V. Alboką pernai kovą Klaipėdos apygardos teismas nuteisė 11 metų nelaisvės, o šių metų kovą nuosprendį paliko galioti ir Apeliacinis teismas. Po Apeliacinio teismo nutarties V. Albokas iškart turėjo keliauti už grotų. Tačiau jis neatvyko į Vilnių išklausyti teismo sprendimo.

Jauna medikė praktikantė buvo nužudyta 2010 m. sausio 22 d. nuomojamame bute Klaipėdoje. Mergina buvo badoma, mušama, galiausiai – pasmaugta.

Merginos kūną rado jos mama. Nužudymu iš karto buvo įtartas jos buvęs draugas V. Albokas. Santykiai buvo nutraukti merginos iniciatyva, ji vėliau ne kartą artimiesiems pasakojo, kad vyriškis nenorėjo susitaikyti su išsiskyrimu ir ją persekiojo. Vyriškis visą laiką savo kaltę neigė. Tačiau ant V. Alboko batų buvo rasta merginos rūbų mikropluoštų, kraujo pėdsakų, be to, ant merginos bute gulėjusios pirštinės rastas V. Alboko bato pado atspaudas.