„Jis niekada nekėlė triukšmo, niekas negirdėjo, kad būtų šeimoje kokie barniai, vaikinas neturėjo neaiškios reputacijos draugų. Jis net geranoriškai padėjo vienai močiutei užvesti automobilį be jokio atlygio. Visada mandagus, pasisveikindavo. Jo mama džiaugėsi, kad geras vaikas, - DELFI sakė jauno vyro ir jo tėvų kaimynė. - Tuo pačiu jis buvo uždaro būdo, kiek žinau, jo geriausias draugas buvo kompiuteris“.

Uždaro būdo vaikinas aplinkiniams niekada nekėlė pasipiktinimo savo elgesiu ar keliamais vakarėliais, net kai bute gyventi liko tik jis vienas. Motina su jauno vyro patėviu įsigijo butą netoliese. Kaimynai sakė žavėjosi, kad sūnus dažnai aplanko mamą ir kaip savo vaiką auginusį patėvį, vis užbėga pas juos pasisvečiuoti.

„Kai kieme rinkdavosi paaugliai, ar jauni vyrai su alaus buteliais, jis niekada prie jų neprisidėjo. Ramaus būdo jaunas vyras net nesivedžiojo į namus neaiškių draugų“, - vis dar negalinti patikėti, kad vaikinas suimtas pareiškus įtarimus nužudymu ir išžaginimu kalbėjo kaimynė.

Nusikaltimui naudotas automobilis „VW Golf“, pasirodo, priklauso tai pačiai šeimai – juo anksčiau važinėjo M. Šerpensko patėvis. Neseniai vyras nusipirko sau kitą automobilį, o raudoną „VW Golf“ atidavė posūniui.

Kas jaunam vyrui šovė į galvą, kad nuvažiavus apie 50 km nuo namų įvykdyti kraupų nusikaltimą, o po to kone per pusę Lietuvos vykti slėpti kūno, kaimynai negali nė svarstyti. Su DELFI bendravę kaimynai neslėpė, kad Kalniškės gatvės gyventojai nuoširdžiai užjaučia jo motiną, kurią irgi visi apibūdina tik gerais žodžiais.

„Toks smūgis motinai... Kaimynai dar aptarėme, kad kitas pareina nuo ežero siūbuodamas, baltinius virš galvos sukdamas ir rėkaudamas. O šitas vaikas ramus... Iš ko, iš ko, bet iš šito vaiko tokio kraupaus nusikaltimo… net pagalvot negalėjome“, - pasakojo moteris.

„Mantas buvo vienas iš geresnių mokinių. Jo brandos atestato pažymių vidurkis - 7,3. O šių mokslo metų pirmo pusmečio vidurkis buvo 9,5. Tai geriausias vidurkis jo mokomojoje grupėje.

Labai ramus, stropus, tačiau uždaro būdo. Tylus, nemėgstantis bendrauti su draugais. Gal tam įtakos turėjo šeima, kad tėvukas negyveno su jais. Sunku pasakyti, paauglių psichologija yra labai sunki ir sudėtinga“, - „Lietuvos ryto“ televizijos laidos „Reporteris“ žurnalistams sakė Alytaus profesinio ugdymo centro direktorius Juozas Kurkauskas.

Dvidešimtmetis teisėsaugos buvo sulaikytas pirmadienį, birželio 10 d. Ramaus būdo vaikinas ir atsidūręs areštinėje bei nusikaltimo vietoje išliko šaltakraujiškas, be jokių emocijų. Jis įtariamas neteisėtu laisvės atėmimu (pagrobimu), išžaginimu ir nužudymu.

Nuo gegužės 16 dienos ieškotos Sandros N. artimieji kraupios žinios sulaukė antradienio rytą. Merginos kūnas buvo paslėptas Senųjų Trakų teritorijoje.

Tyrimą atliekantis prokuroras Egidijus Palaima išplatino viešą padėką žmonėms, kurie tapo atsitiktiniais nusikaltimo liudytojais ir buvo pilietiški. Tyrėjai atliko didžiulį darbą ir greičiau nei per mėnesį išaiškino įtariamąjį, kuris su auka iki susitikimo nebuvo pažįstami.

Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse už šias nusikalstamas veikas numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki 15 metų.