Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis įsiteisėjo nuo jo paskelbimo – sugriežtinti bausmę nuteistajam prašė Vilniaus apygardos prokuratūra. Tiesa, prokurorai buvo įsitikinę, kad bene ilgiausiai nuo Lietuvos pareigūnų Ukrainoje besislapstęs du žmones nužudęs bei keturis „Geležinio vilko“ brigados karius nužudyti pasikėsinęs D. Adomėnas turėtų kalėti 20 metų.

Bylos duomenimis, D. Adomėnas su nenustatytais asmenimis 1993 metų liepos 23-iąją Vilniuje, viename Architektų gatvės daugiabutyje, nužudęs du asmenis – bendrovės „Virada“ prezidentą Ramūną Žygą ir pas jį į svečius atėjusį Arvydą Čekaitį.

Nustatyta, kad vyrams buvo surištos rankos ir kojos, paskui jie pasmaugti, o galop – paleista po šūvį į galvą.

Iš D. Žygo namų buvo pagrobta 10 tūkst. JAV dolerių (juos buvo atnešęs A. Čekaitis), vaizdo kamera, du auksiniai žiedai bei 10 tūkst. JAV dolerių įvertintas laikrodis „Rolex“.

Nepraėjus nė menesiui po dviejų vyrų nužudymo – rugpjūčio 17-ąją – D. Adomėnas ir vilnietis Danielius Sruoga pasikėsino nužudyti D. Žygo verslo partnerį, bendrovės „Virada“ viceprezidentą Vytautą Baurą.

Kai užpuolikai jį vežėsi savo automobiliu „VAZ 2105“, verslininkas Liepkalnio gatvėje bandė pasprukti iš mašinos, tačiau D. Sruoga jį pasivijo ir sumušė, be to, sudavė į galvą automato buože. Nusikaltimo įtariamieji nebaigė, nes į verslininką šovęs vienas užpuolikų nepataikė.

Incidentą pamatę autobusu važiavę „Geležinio vilko“ brigados garbės sargybos kuopos kariai bandė apginti užpultą verslininką, bet užpuolikai iš automatų „Kalašnikov“ į juos paleido seriją šūvių. Įvykio metu buvo sužaloti keturi kareiviai.

Po šio užpuolimo D. Adomėnas dingo iš pareigūnų akiračio, o 2010-ųjų liepos 3-iąją buvo sulaikytas per specialią Ukrainos vidaus reikalų ministerijos Kovos su organizuotu nusikalstamumu valdybos bei greitojo reagavimo būrio „Sokol“ operaciją vienoje Krymo pusiasalio gyvenvietėje.

D. Sruoga buvo sulaikytas 2007 metais, taip pat Ukrainoje, tačiau teismas jį dėl vieno nusikalstamos veikos epizodo išteisino, o kitame – nutraukė bylą suėjus apkaltinamojo nuosprendžio senaties terminui.

D. Adomėnas neigė kaltę dėl R. Žygo ir jo draugo A. Čekaičio nužudymo, tačiau iš dalies prisipažino dėl pasikėsinimo į verslininką V. Baurą.