Muitinės atstovai praneša, kad į Šalčininkų kelio postą pėsčiomis atvykusi Baltarusijos Respublikos pilietė muitinio tikrinimo metu žodžiu deklaravo, kad draudžiamų daiktų ir ribojamų prekių neturi.

Muitinės pareigūnams įvertinus pilietės vykimų į Lietuvą skaičių per savaitę, kilo įtarimų, kodėl pilietė taip dažnai lankosi Lietuvoje.

Paklausus, kokiu tikslu vykstama į Lietuvą, moteriškė nesugebėjo tiksliai atsakyti. Todėl pareigūnai nutarė patikrinti ant dviračio gabenamus maišus. Tikrinimo metu ir paaiškėjo, kad į drabužius moteris buvo susukusi daugiau nei pusė kilogramo (0,64 kg) įvairių vaistų.

Tą pačią dieną automobiliu iš Baltarusijos vykęs LR pilietis taip pat žodžiu prisiekinėjo muitininkams, kad neveža jokių draudžiamų ar ribojamų prekių.

Tačiau patikrinus taip pat dažnai į Baltarusiją važinėjančio asmens automobilį paaiškėjo, kad jo daiktuose, maišuose, tarp asmeninių daiktų buvo prikaišiota nedeklaruotų 1,98 kilogramo vaistinių preparatų.

Tolesnio tyrimo metu paaiškėjo ir tai, kad minėtas asmuo yra jau ne kartą baustas už neteisėtą disponavimą vaistiniais preparatais (prekyba vaistais).

Abiem asmenims, bandžiusiems neteisėtai įvežti į Lietuvą vaistus, surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Administracinių nusižengimų kodekso 208 str. 1 dalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją