Balandžio 23 d. apie 15 val. 20 min. sostinės Maironio g. buvo sustabdytas Kirgizijos piliečio (gimusio 1985 m.) vairuojamas automobilis „Toyota“. Kelių policijos skyriaus ekipažui paprašius pateikti dokumentus, vyras pateikė vairuotojo pažymėjimą ir laikiną leidimą gyventi Lietuvos Respublikoje. Patikrinus duomenų bazėje paaiškėjo, kad trisdešimt devynerių metų vyras Šengeno erdvėje yra nelegaliai, nes jo leidimas gyventi Lietuvoje yra panaikintas.

Antrasis nelegalas įkliuvo apie 15 val. 50 min. Drujos g., kai buvo sustabdytas patikrinti jo vairuojamas automobilis „Lexus“. Paaiškėjo, kad vairuotojas (gimęs 1987 m.) neturi teisės būti mūsų šalyje, kadangi leidimas gyventi Lietuvoje jau negaliojantis.

Apie 19 val. buvo gautas pranešimas dėl muštynių viename iš V. Šopeno g. butų. Į įvykio vietą atvykusius Kelių policijos skyriaus pareigūnus pasitiko nukentėjęs užsienio pilietis (gimęs 1971 m.). Jis paaiškino, kad per konfliktą draugas sudavė per veidą. Vyrai pretenzijų vienas kitam neturėjo, todėl draugiškai išsiskyrė.

Patikrinus duomenų bazėse paaiškėjo, kad penkiasdešimt dvejų metų amžiaus nukentėjusysis – Kirgizijos pilietis. Jam yra draudžiama atvykti į Šengeno erdvę arba joje apsigyventi, o jo pateiktas leidimas nuolat gyventi Lietuvoje negaliojantis.

Visi trys užsieniečiai nelegalai perduoti Valstybės sienos apsaugos tarnybos Migracijos skyriaus pareigūnams.