„Buvusiam draugui negaliu atleisti – noriu kuo greičiau jį pamatyti už grotų, nes tai, kaip jis pasielgė su manimi, neatleistina“, – sakė nukentėjusioji mergina. Pirmadienio rytą ji atvyko į Vilniaus miesto 2 apylinkės teismą, kuriame buvęs Dianos S. 22 metų buvęs draugas Erikas Š. kaltinamas pasinaudojęs merginos asmens duomenimis ir paėmęs penkis greituosius kreditus.

Prieš teismą stojo ir 20 metų Rikas J., kuriam taip pat pateikti kaltinimai.

Tačiau pirmasis teismo posėdis neįvyko – anksčiau Kaišiadoryse gyvenęs Erikas Š. teisme nepasirodė. „Jis sakė, kad išvažiavo iš Lietuvos ir kad į ją nesiruošia grįžti, tegul jo ieško policija“, – teisme pokalbį su bičiuliu prisiminė Rikas J.

Pasak jo, Erikas Š. esą išvyko į Londoną, kuriame turi draugų. „Jis sakė, kad nenori sėstis į kalėjimą“, – patikino kaltinamojo bičiulis.

Bylą nagrinėjantis teisėjas Miroslavas Gvozdovičius nusprendė kreiptis į pasienio tarnybas – galbūt jų darbuotojai turi duomenų, kad kaltinamasis išskrido iš Lietuvos. „Kol kas teismas nusprendžia kaltinamąjį atvesdinti į kitą posėdį, o jeigu sužinosime, kad jis slapstosi užsienyje, bus sprendžiamas klausimas dėl Europos arešto orderio išdavimo“, – bylos proceso dalyvius informavo teisėjas.

Iki teismo nuosprendžio paskelbimo Erikui Š. buvo uždrausta išvykti iš šalies be pareigūnų žinios, be to, jis buvo įpareigotas registruotis policijoje. Tiesa, pastarųjų reikalavimų kaltinamasis nevykdė, tai liudija teismui pateikta policijos pažyma.

„Aš netikiu, kad jis išvyko iš Lietuvos“, – po posėdžio sakė nukentėjusioji Diana S.

Mergina pasakojo, kad buvusiam draugui davė savo banko kortelę, kad šis grąžintų jai skolą. „Nieko nepagalvojusi jam atidaviau ir savo prisijungimo prie internetinės bankininkystės duomenis, o jis tada ir paėmė paskolas“, – sakė vilnietė.

Apie bičiulio „pokštą“ mergina sužinojo tik po mėnesio, kai ją ėmė atakuoti greitųjų kreditų bendrovės. „Tada kreipiausi į policiją, nes, pasirodo, kreditus gali paimti bet kas“, – sakė ji. Tyrimo metu mergina sužinojo, kad paimant kreditus dalyvavo ir jos buvusio draugo bičiulis.

Už nusikaltimus, kuriais kaltinami Erikas Š. ir Rikas J., gresia laisvės atėmimo iki šešerių metų bausmė.

Atnaujinta 2011.03.16 d. 17.10. Šiame tekste klaidingai buvo nurodyta, kad Rikas J. neatvyko į teismo posėdį ir galimai slapstosi užsienyje. Iš tikrųjų teismo posėdyje nedalyvavo Erikas Š. Atsiprašome skaitytojų ir Riko J. už įsivėlusius netikslumus.