Teismas G.Gaižauskui skyrė lygtinę vienerių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant dvejiems metams, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra.

Buvęs politikas įpareigotas be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms. Jis taip pat turės sumokėti 1950 litų įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Utenos rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras, gindamas mažamečių interesus, buvo pateikęs 40, 20 ir 20 tūkst. litų civilinius ieškinius nusikalstama veika padarytai neturtinei žalai atlyginti, tačiau teismas ieškinius tenkino tik iš dalies ir trims nukentėjusiesiems priteisė 4800 litų: vienam - 3000 litų, antram - 1000 litų ir trečiajam - 800 litų.

Nustatyta, kad G.Gaižauskas 2009 metų kovo mėnesį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, kurių nariu tuomet buvo, būstinėje mažamečiams rodė pornografinio turinio nuotraukas ir filmą. Vėliau pirtyje jis tvirtino dvi mažametes mergaites ir berniuką.

Be to, nustatyta, kad G.Gaižauskas, neturėdamas leidimo, neteisėtai įgijo ir laikė savo bute 52 vienetus šaudmenų, skirtų įvairiems šaunamiesiems ginklams, kol juos kratos metu rado ir paėmė policijos pareigūnai.

Buvęs verslininkas G.Gaižauskas 2007 metais pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą buvo išrinktas Utenos rajono tarybos nariu. 2008 metais jis vadovavo kandidato į Seimo narius uteniškio E.Pupinio rinkimų štabui ir padėjo šiam politikui, dabar Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkui, laimėti rinkimus Utenos vienmandatėje apygardoje. Pernai kovą, kai prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą ir bylą perdavė teismui, G.Gaižauskas atsisakė Seimo nario padėjėjo pareigų.
Jis taip pat sustabdė savo įgaliojimus Utenos rajono taryboje.