Kaip informuoja levante-emv.com, Algimantas Jakaitis (54 m.) gyveno Valensijoje. Jį sulaikė, kai vyras atėjo pasikeisti paso.

Ispanų policininkai sulaukė ambasados darbuotojų skambučio, kad ambasadoje yra vyras, Lietuvoje ieškomas už terorizmą ir ginklų bei sprogmenų prekybą. Policiją sulaikė įtariamąjį 13.30 val. Į atsargą išėjusiam Lietuvos kariuomenės seržantui pateikti kaltinimai.

A. Jakaičiui iš Lietuvos pabėgo 2004 m. vasarį, likus trims mėnesiams iki Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą, taigi prašymą ekstradicijos buvo pateikęs Interpolas, Europolas.
Sulaikytą A. Jakaitį nugabeno į artimiausią policijos nuovadą, ten patikrino jo tapatybę.

Pagal 2004 m. ekstradicijos prašymą, ispanų teisėsaugininkai sulaikė lietuvį.

Ispanijos policija pradėjo tyrimą, kur Valensijoje gyveno lietuvis ir ar nepadarė nusikaltimų Ispanijoje. Trečiadienį anksti ryte A. Jakaitį išvežė į Madridą.

Manoma, kad Nacionalinio teismas teisėjas nurodys suimti A. Jakaitį. Prieš išsiunčiant jį į Lietuvą vyks Aukščiausiojo teismo posėdis dėl ekstradicijos proceso.

Lietuvos policijos departamento duomenimis, A. Jakaitis dėl prekybos ginklais ir šaudmenimis Jurbarko pareigūnų buvo ieškomas jau nuo 2002 m. Po poros metų jam buvo skirtas suėmimas, tačiau vyras išvengė grotų, nes paspruko.