Pasak publikacijos, J.Dambrauskas ant keturių lapų parašytą prisipažinimą pareigūnams pateikė praėjusį penktadienį ir sutiko dalyvauti parodymų patikrinimo vietoje K.Kalinausko gatvėje.

Teigiama, kad praėjusį penktadienį jis buvo atvežtas į nusikaltimo vietą ir smulkiai papasakojo, kaip buvo nužudytas advokatas. Vėliau įtariamasis parodė, kur sprukdamas motoroleriu numetė pirštines ir žmogžudystės įrankį peilį. Apžiūrėję šią vietą, pareigūnai rado kruviną pirštinę, ant kurios, preliminarius ekspertų duomenis, yra S.Novikovo kraujo. Žmogžudystės įrankis rastas nebuvo, už jo pateikimą pažadėta premija.

Tačiau, dienraščio teigimu, šį pirmadienį J.Dambrauskas iš dalies pakeitė savo parodymus. Dabar įtariamasis tvirtina, kad advokatą žudė ne jis, tačiau kitas žmogus, o jis tik viską stebėjo iš šalies. Esą nebuvo planuota nužudyti S.Novikovo - norėta jį tik pamokyti.

Anot "Lietuvos ryto", J.Dambrauskas prisipažino po to kai buvo garantuota, jog jis bus nuteistas ne ilgiau kaip aštuonerių metų laisvės atėmimu.