Šiais metais nuo telefoninių sukčių nukentėjo jau dvylika Ukmergės rajono gyventojų.

Balandžio 1 d. apie 17 val. netikėto skambučio sulaukusi 72-jų metų ukmergiškė nusikaltėlių buvo nuviliota net į Kauną. Ukmergės miesto gyventojai paskambino moteris, kuri prisistatė jos seserimi. Senyvo amžiaus ukmergiškei įtarimų sukėlė balsas, tačiau skambinusioji „sesuo“ sakė neva jai išmušti dantys ir prakirsta lūpa.

Ji pasakojo tipišką telefoninių sukčių istoriją, kaip griuvo nuo laiptų, užgavo netoliese stovėjusią mergaitę, kuriai dabar gresia pavojus, reikalinga skubi operacija, todėl sesers prašė paskolinti 8 000 eurų.

Išsigandusi patikli močiutė aiškino, kad pinigai banke. Kadangi bankai Ukmergėje jau buvo uždaryti, jai buvo iškviestas taksi automobilis, kuris nuvežė į Kauną ir išleido prie banko.

Ukmergiškė paėmė iš sąskaitos 5 000 eurų ir šiuos pinigus atidavė atėjusiai merginai. Tuomet jau kitas taksistas moterį parvežė namo. Kelionė pirmyn ukmergiškei kainavo 40 eurų, važiuodama atgal ji sumokėjo 50 eurų.

Kitą dieną supratusi esanti apgauta, moteris kreipėsi į policiją.

Policija dar sykį ragina gyventojus būti apdairiais ir išmintingais, sulaukus nepažįstamų asmenų skambučių, neskubėti pildyti jų prašymų. Reikia stengtis patiems susisiekti su artimaisiais, paklausti, ar jiems viskas gerai, arba papasakoti apie skambutį kaimynui, kitam šalia esančiam žmogui, kuris padėtų situaciją įvertinti adekvačiai.

Visuomet sulaukus tokio skambučio patartina skambinti policijai bendruoju pagalbos numeriu 112. Vyresnio amžiaus žmonių artimieji taip pat turėtų reguliariai įspėti savo giminaičius apie galimus sukčių skambučius.