Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariatas praneša, kad Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, vadovaujant Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorams, į teismą perdavė bylą dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.

Tyrimo metu nustatyta, jog Ukmergės miesto gyventojas (gimęs 1998 m.), siekdamas sukliudyti savo draugės išvykimui, 2015 m. liepos 13 d. naktį, iš savo mobiliojo ryšio telefono paskambino į policiją ir pranešė apie Kauno oro uoste padėtą bombą ir ketinimą nusižudyti.

Atsižvelgiant į pranešimo pobūdį, buvo iškviestos specialiosios tarnybos, Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, evakuoti tuo metu oro uoste buvę žmonės. Detaliai apžiūrėjus visas oro uosto patalpas sprogmenų nebuvo rasta.

Netrukus policijos pareigūnai nustatė ir sulaikė įtariamąjį asmenį. Toks jauno vyro pranešimas jam gali kainuoti ne tik bausmę pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 285 str. (Melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę). Jam gali tekti atlyginti padarytą žalą melagingai iškvietus specialiąsias tarnybas.