Trečiadienio popietę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai vykdė tarnybą prie sienos su Baltarusija.

Žvalgydami teritoriją ties Gerdašių kaimu Druskininkų sav., apie 500 m nuo valstybės sienos, pasieniečiai aptiko juoda polietileno plėvele aptrauktą ryšulį bei sprogusį meteorologinį balioną. Ryšulyje rasta 500 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Apieškojus teritoriją, daugiau daiktų nerasta, asmenų nesulaikyta. Cigaretės, kaip bešeimininkis turtas, laikinai saugomos Kapčiamiesčio pasienio užkardoje.

Šalčininkų rajone pasieniečiai perėmė iš Baltarusijos įskridusį droną ir 280 pakelių kontrabandinių cigarečių. Bepilotį orlaivį, prie kurio buvo pritvirtintas cigarečių krovinys, naudodami specialią įrangą, VSAT pareigūnai priverstinai nutupdė.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai Gudakiemio kaimo Šalčininkų r. apylinkėse, išgirdo garsą, būdingą bepilotei skraidyklei. Netrukus pastebėjo ir patį objektą – jį užfiksavo naktinio matymo prietaisu. Pasieniečiai tuojau pat panaudojo dronų užkardymo priemonę ir po kelių minučių nuotoliniu būdu valdomas savadarbis lėktuvėlis buvo priverstinai nutupdytas už 100 m nuo valstybės sienos. Prie skraidyklės buvo pritvirtintas balta polietileno plėvele apvyniotas ryšulys, o jame – 280 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Prie bepiločio orlaivio buvo pritvirtintas GPS siųstuvas, kontrabandininkams reikalingas krovinio vietai sekti.

Savadarbį lėktuvėlį valdęs asmuo dar nenustatytas. Nutupdyta skraidyklė, GPS įrenginys ir cigaretės, kaip bešeimininkis turtas, laikinai saugomi Tribonių pasienio užkardoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją