Jauno vyro (gim. 1989 m.) vairuojamas mikroautobusas "VW Transporter" užlėkė ant šaligatvio, didžiule jėga nubloškė čia ėjusį jaunuolį (gim. 1995 m.), trenkėsi į stulpą ir, atšokęs nuo jo, atsidūrė neasfaltuotoje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Pėsčiasis buvo nublokštas 20-25 metrus, labai stipriai sužalotas vaikinas nukrito toje pačioje aikštelėje, į kurią įlėkė ir jį partrenkusi mašina.

Nepaisant to, kad mikroautobusas visiškai sumaitotas, vairuotojas ir, kaip įtariama, kartu važiavęs jaunas vyras atsipirko sumušimais ir paviršinėmis žaizdomis. Po avarijos jie abu vaikščiojo, rimtesnės medikų pagalbos jiems nereikėjo.

O pėsčiasis nukentėjo labai stipriai. Jis buvo be sąmonės, stipriai sužalota galva, manoma, kad jis patyrė ir daugybę kitų sužalojimų. Greitosios pagalbos automobilyje jis ilgokai buvo gaivinamas, buvo daromas širdies masažas. Paskui vaikinas išvežtas į ligoninę.

Paaiškėjo, kad avarijos kaltininkas net neturi vairuotojo pažymėjimo. Jis pareigūnams teigė, kad važiuojant kažkas nutikę jo sveikatai - viskas aptemę ir jis nė neatsimenąs, kaip įvyko avarija.

Pareigūnams kilo įtarimų, kad vairuotojas ir keleivis yra apsvaigę. Tačiau alkoholio matuoklis abiem parodė tą patį - 0,00.

Bet tada policininkai įtarė, kad vairuotojas gali būti vartojęs kvaišalų. Atlikus kraujo tyrimą paaiškės, ar jis buvo vartojęs narkotikų ir, jei taip, kokių. Dar tą pačią naktį vairuotojas prisipažino rūkęs "žolės" (kanapių).

Tuo metu, kai įvyko ši avarija, kitame Neries krante, A. Goštauto g., vyko kelių policijos reidas. T. Narbuto g., kurios link važiavo mikroautobusas, tuo metu irgi dirbo kelių policijos patruliai. Tačiau "VW Transporter" iki jų nenuvažiavo. 

Policijos duomenimis, sužalotam jaunuoliui diagnozuota labai sunki politrauma, jis buvo reanimacijoje. Šeštadienį, apie 22 val., vaikinas mirė.