Tarptautiniu Voronovas–Šalčininkai maršrutu vykusio autobuso „MAZ“ keleiviai, kaip įprasta, kirtus Bendrijos sieną buvo išlaipinti, atliktas jų muitinis patikrinimas.

Nė vienas autobusu vykęs keleivis muitinės pareigūnams nesukėlė įtarimų, tačiau juos nustebino transporto priemonės patikra.

Autobuso salone aptiktas po sėdynėmis slepiamas maišas su duonos kepalais. Įtarus slepiamą kontrabandą, duona buvo prapjauta. Paaiškėjo, kad duonos kepalai yra išgremžti ir prikimšti cigarečių pakelių.

Iš tuščiavidurės duonos išimta po beveik du blokus „Premjer“ ir „99 Nine Nine“ cigarečių be banderolių. Apklausus autobusu į Šalčininkus vykusius keleivius, prekių savininkas nenustatytas, cigaretės sulaikytos.

Tai ne pirmas siekis suklaidinti muitininkus kontrabandą slepiant iš pirmo žvilgsnio neįtartinuose daiktuose. Praėjusiais metais tame pačiame Šalčininkų kelio poste cigaretės buvo aptiktos vaistų dėžutėse, o metų pabaigoje Pašto poste sulaikytos saldainių dėžutės, kuriose vietoj saldainių buvo suslėptos taip pat cigaretės.