Informacija apie lombardo apiplėšimą Šiaulių policijos pareigūnus pasiekė sausio 16-osios vakare. Į Tilžės g. esantį lombardą pro duris įslinkęs ir prie čia dirbusios moters priėjęs kaukėtas vaikinas į galvą įrėmė šaunamąjį ginklą ir pareikalavo iš kasos aparato ištraukti pinigus. Jo grobis buvo 4 tūkst. 800 eurų.

Tuo metu lombarde pasirodė dar vienas kaukėtas vyras. Jis, išdaužęs vitrinas, pagrobė 43 auksinius juvelyrinius dirbinius ir 12 mobiliųjų telefonų. Jų bendra vertė siekė beveik 10 000 eurų.

Įsibrovėliams pasišalinus, lombardo darbuotoja nedelsdama susisiekė su Bendruoju pagalbos centru ir pranešė apie nusikaltimą.

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus tyrėjai po valandos viename Vytauto g. namo kieme sulaikė du įtartinus žmones, sėdėjusius automobilyje. Mašinoje buvo rasta didžioji dalis iš lombardo pavogtų daiktų ir dujinis revolveris.

Už įvairius nusikaltimus ne kartą teisto 29 metų sulaikytojo striukės kišenėse pareigūnai rado polietileninius maišelius su marihuana, kokaino milteliais ir su tabletėmis, galimai priklausančiomis narkotinių medžiagų kategorijai. Kvaišalų buvo rasta ir per kratą šio vyro gyvenamojoje vietoje.

Tyrimo metu ėmė aiškėti, kad lombardo plėšime galėjo dalyvauti dar vienas vaikinas - pastaruoju metu Šiauliuose gyvenęs 19-metis mažeikiškis.

Jo surasti nei gyvenamojoje vietoje, nei kur nors kitur Šiauliuose nepavyko. Po savaitę trukusios paieškos, sausio 24-ąją, vaikinas buvo sulaikytas Radviliškyje. Paaiškėjo, kad jis ne tik plėšime dalyvavo, bet yra padaręs ir daugiau nusikaltimų.

Sausio 13 d. apie 17 val. šis vaikinas, užsukęs į vieno Šiaulių prekybos centro parduotuvę, pareiškė norą pirkti mobilųjį telefoną „Xaiomi Redmi 10C“. Atsiskaitydamas pardavėjai jis padavė dvi 100 eurų kupiūras. Kai pardavėja pastebėjo, kad kupiūros yra netikros, vaikinas čiupo telefoną ir skubiai pasišalino.

Po pusvalandžio jaunuolis jau buvo Tilžės g. esančiame lombarde. Ten vėl išsirinko mobilųjį telefoną, tik šįkart „Samsung A53“. Tada pateikė dvi šimtines netikrų eurų ir paspruko.

Kitos dienos ryte jis grįžo į tą patį lombardą ir pareiškė, kad nori užstatyti iš prekybos centro išvakarėse pavogtą mobilųjį telefoną „Xaiomi Redmi 10C“. Lombardo direktorius, išvydęs jaunuolį, kuris išvakarėse juos apvogė, įtariamąjį sulaikė ir perdavė policijos pareigūnams.

Tas pats vaikinas įtariamas ir cigarečių vagyste iš vienos Šiaulių parduotuvės. Atsiskaitydamas už bloką rūkalų, jis pridėjo kortelę prie banko kortelių skaitytuvo, o šiam parodžius, kad lėšų nepakanka, su rūkalais iš parduotuvės pabėgo.

Dėl vagysčių ir netikrų pinigų realizavimo buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Jam buvo skirtos su laisvės atėmimu nesusijusios kardomosios priemonės.

Sausio 16-ąją jis su bendrininku grįžo ir apiplėšė tą patį lombardą, kuriame buvo įkliuvęs. Policijos duomenimis, abu įtariamieji nusikaltimus darė apsvaigę nuo narkotikų.

Po lombardo apiplėšimo įtariamieji suimti ir teismo nuosprendžio laukia, sėdėdami už grotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją