Naktį iš šeštadienio į sekmadienį vagys Šeštokų parapijos klebonijos kieme iš nerakintos malkinės pavogė grandininį pjūklą ir benzininę žoliapjovę. Bendras parapijai padarytas nuostolis siekia beveik 500 eurų.

Lazdijų rajono policijos kriminalistai dėl vagystės pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau įtariamųjų kol kas nenustatė.

Vagystę pastebėjo pats klebonas E. Naujalis.

„Iš vakaro, šeštadienį, pjovėme malkas, kad užtektų savaitgaliui. O sekmadienį po Mišių grįžęs ėjau pakurti pečiaus ir pastebėjau, kad nėra pjūklo. Vėliau pasigedau ir žoliapjovės“, - sakė klebonas.

Dvasininkas viliasi, kad tai – tik vietos girtuoklių darbas, tad tiki, kad pavogtus daiktus pavyks surasti.

„Jokių įsilaužimo žymių ar išlaužtų durų nebuvo. Atėjo naktį, net šuo nesulojo, kas keista man. Gal kas, kurį pažįsta, koks parapijietis, kur kartais patalkina, ką čia dabar žinot? Jei trūko buteliui ir pardavė už jį, tai mūsų pjūklai jau, kaip sakyt, per gerklę nuėjo. Bet gal, viliuosi, tam, kuris nupirko vogtus daiktus, sąžinė prabus ir grąžins?“, – sakė E. Naujalis.

Tai, pasak klebono, ne pirmas kartas, kai nukenčia parapijos turtas. Praėjusiais metais buvo apvogtas bažnyčios šventoriuje stovintis pastatas – išnešta ketinės krosnių detalės, elektros skaitiklis. Vagių policija nesurado.

Prieš kurį laiką nuo vandalų kentėjo ir klebonijos tvora, kurią vietos jaunimas mėgo laužyti. Po to, kai policija neklaužadas nustatė, o klebonas įsirengė vaizdo stebėjimo kameras, tvoros stovi savo vietose.
Į malkinę, iš kurios pavogti daiktai, spėjama vagys įlindo perlipę miestelio kapines ir klebonijos kiemą jungiančią tvorą. Toje vietoje vaizdo kamerų nėra.

Kiek anksčiau Lazdijų rajone buvo apvogta ir netoli Šeštokų miestelio esančio Rudaminos bažnytkaimio bažnyčia. Vagys, išmušę pastato durų stiklus, iš vidaus pavogė aukų dėžutėse buvusius suaukotus pinigus. Įtariamųjų iki šiol nenustatyta.